(upd 11.25) Στο προεδρικό Μέγαρο στη Λευκωσία όπου θα πραγματοποιηθεί η τριμερής Σύνοδος Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ αφίχθη ο Αλέξης Τσίπρας, τον οποίο υποδέχθηκε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.

Το πρόγραμμα του Έλληνα πρωθυπουργού ξεκίνησε με διμερή συνάντηση με τον Ισραηλινό ομόλογό του και ακολουθούν οι τριμερείς συνομιλίες με τον Νίκο Αναστασιάδη και τον Μπενιαμίν Νετανιάχου. Αμέσως μετά οι τρεις ηγέτες θα προβούν σε κοινές δηλώσεις.

Θα ακολουθήσει διμερής συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Νίκο Αναστασιάδη.

Αναστασιάδης: Δημιουργούμε γέφυρες επικοινωνίας

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, λίγο πριν αρχίσει η τριμερής σύνοδος στη Λευκωσία με τους πρωθυπουργούς της Ελλάδος και του Ισραήλ, έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter ότι οι τρεις ηγέτες εργάζονται σε ένα αξιόπιστο, διεθνές και πολυμερές πλαίσιο συνεργασίας.

«Δημιουργούμε γέφυρες επικοινωνίας μεταξύ των κυβερνήσεων και των λαών μας. Από αυτή την προσέγγιση και ο τίτλος της θεματικής αυτής της Συνόδου Κορυφής: "Χτίζοντας Γέφυρες Μεταξύ των Ανθρώπων"», τονίζει στην ανάρτηση του ο Κύπριος πρόεδρος.

Τσίπρας: Εδραιώνουμε τη συνεργασία μας στους τομείς κοινού ενδιαφέροντος προς όφελος των λαών

«Πορευόμαστε στη βάση των Αρχών της καλής γειτονίας, εδραιώνοντας τη συνεργασία μας στους τομείς κοινού ενδιαφέροντος προς όφελος των λαών» σημειώνει ο Αλέξης Τσίπρας με ανάρτηση του στο Twitter, αναφορικά με τη άφιξη του στο Προεδρικό Μέγαρο της Κύπρου, ευχαριστώντας τον Πρόεδρο Αναστασιάδη για τη θερμή υποδοχή και τη φιλοξενία της Τριμερούς Συνόδου Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ.

Η τριμερής Σύνοδος βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την ώρα, με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου να αναφέρει κατά την έναρξη της συνάντησης: «είναι καλή ιδέα να συναντιόμαστε και να μιλάμε».

Δείτε επίσης: Ενεργειακά και περιφερειακές εξελίξεις στην τριμερή Ελλάδας - Κύπρου - Ισραήλ