Έντονη κριτική στην επιλογή του δημάρχου Αθηναίων, Γιώργου Καμίνη, να μην συμμετάσχει στην «εθνική προσπάθεια» για την «Ανάπλαση της Αθήνας», ασκεί ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης.

Ο κ. Φλαμπουράρης καταλογίζει στον κ. Καμίνη πως «αρνείται να συμμετάσχει», «παραβλέποντας ότι έχει εκλεγεί για να υπηρετεί τους κατοίκους, επιλέγει, σκιαμαχώντας ανάμεσα στη δίκη προθέσεων και τη συνωμοσιολογία, δυστυχώς ακολουθώντας μικροκομματικές λογικές, χρησιμοποιώντας ψευδέστατες και μη ανταποκρινόμενες στο περιεχόμενο του νόμου καταγγελίες».

Αποδίδει τη στάση του δημάρχου στο γεγονός ότι «τα τελευταία χρόνια δεν έχει δοθεί, έστω μία ανάσα στην πόλη και όλοι όσοι ζουν στην Αθήνα υφίστανται καθημερινά τις πολύ άσχημες συνθήκες» ενώ «αντίθετα, βλέπει ότι η κυβέρνηση, που στόχο έχει να συντονίζει Υπουργεία - Περιφέρεια - Δήμο, δημιουργώντας τον φορέα για την Ανάπλαση της Αθήνας, θα ξεκινήσει ένα συνεχή αγώνα για να επαναφέρει την Αθήνα σε ανθρώπινες συνθήκες, ως ένα κέντρο πολιτισμού, δημοκρατίας, νέας επιχειρηματικότητας και εμπορίου, που θα ξαναποκτήσει ζωή με ασφάλεια».

«Τον καλούμε για μία ακόμα φορά να συμβάλλει σ' αυτήν την εθνική προσπάθεια, όπου η αδυναμία ή η δύναμη, η ικανότητα ή η ανικανότητα, όλων αυτών των χρόνων θα αποδειχθεί» καταλήγει στη δήλωση του ο κ. Φλαμπουράρης.