Για την επίσκεψη του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, καθώς και για τις μελλοντικές κινήσεις, ενόψει των δημοτικών εκλογών του 2019, ενημέρωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, τη δημοτική ομάδα της «Πρωτοβουλίας» που συγκλήθηκε το απόγευμα στο δημαρχιακό μέγαρο της πόλης.

Ο κ. Μπουτάρης αναφέρθηκε στην ενθάρρυνση του πρωθυπουργού να ηγηθεί ενός ευρύτερου δημοκρατικού - προοδευτικού σχήματος στις επόμενες δημοτικές εκλογές, υποστηρίζοντας πως οποιαδήποτε πολιτική στήριξη είναι ευπρόσδεκτη.

Στην τοποθέτηση του φέρεται ότι τόνισε πως η «Πρωτοβουλία» είναι μία πολύχρωμη και ανοιχτή πολιτική ομάδα κινηματικού χαρακτήρα, η οποία υποστηρίχτηκε σε όλες τις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις από ευρύ φάσμα δυνάμεων του προοδευτικού χώρου και στην ίδια κατεύθυνση θα συνεχίσει.

Ο δήμαρχος στάθηκε στην επίθεση που δέχτηκε κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων για τη Γενοκτονία των Ποντίων, τονίζοντας πως ο ίδιος και η δημοτική του παράταξη θα αναλάβουν στο άμεσο μέλλον πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση φαινομένων τυφλής βίας.

Στη συζήτηση που ακολούθησε οι ομιλητές τόνισαν ότι η «Πρωτοβουλία» έχει τις αρχές, το πρόγραμμα και τις διαδικασίες της που εφαρμόζει απαρέγκλιτα από το 2006, ενώ συμφωνήθηκε πως το επόμενο διάστημα θα συζητηθεί η προγραμματική ανανέωση και ο σχεδιασμός των δράσεων ενόψει των εκλογών του 2019, με την παράταξη να απευθύνεται στους δημότες και να ζητά την εμπιστοσύνη τους για μια ακόμη θητεία.