Η Ελλάδα μπορεί να καταστεί το επόμενο success story της Ευρώπης,πρώτο success story της Ευρώπης, τόνισε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Κλάους Ρέγκλινγκ κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ οικονομία και ονοματολογικό βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης των δύο ανδρών.

Στις σημαντικές και παράλληλες εξελίξεις, όπως είπε ο κ. Τσίπρας, τόσο στο ονοματολογικό της πΓΔΜ όσο και στο Μεσοπρόθεσμο, το οποίο ψηφίζεται την Πέμπτη στη Βουλή και σηματοδοτεί το κλείσιμο της 4ης αξιολόγησης, αναφέρθηκε από την πλευρά του ο πρωθυπουργός υποδεχόμενος τον επικεφαλής του ESM.

Ο πρωθυπουργός παραλλήλισε τις εξελίξεις με σκάκι όπου ένας παίχτης αντιμετωπίζει πολλούς αντιπάλους, θέλοντας να επισημάνει τους λεπτούς χειρισμούς που απαιτήθηκαν τόσο στη διαπραγμάτευση για το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ, όσο και στα ζητήματα της οικονομίας και το τέλος του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής.

Ο πρωθυπουργός εξέφρασε την ελπίδα πως όπως υπήρξε αίσια έκβαση στις διαπραγματεύσεις με τη γειτονική χώρα, θα υπάρξουν αντίστοιχες και την επόμενη εβδομάδα (Eurogroup) για την ελληνική οικονομία μετά από 8 δύσκολα χρόνια.

Ο Αλέξης Τσίπρας πρόσθεσε μεταξύ άλλων, «τα τελευταία δυο, τρία χρόνια έχουμε επιτύχει σημαντική πρόοδο και έχουμε κάνει τεράστια προσπάθεια στο επίπεδο των μεταρρυθμίσεων, νομίζω η εικόνα της χώρας έχει αλλάξει» τόνισε.

Από την πλευρά του ο κ. Ρέγκλινγκ συνεχάρη τον Έλληνα πρωθυπουργό και την κυβέρνηση για όσα έχουν επιτευχθεί αλλά και για τη συμφωνία με την πΓΔΜ. Ειδικά για την ελληνική οικονομία και τα αποτελέσματά της είπε πως είναι πολύ χαρούμενος γιατί η Ελλάδα αποτελεί την 5η επιτυχία της ευρωζώνης, όπως ανέφερε.

«Έχετε κάνει πολύ δουλειά από την πλευρά σας» σημείωσε ο κ. Ρέγκλινγκ και τόνισε πως πλέον πρέπει να συζητηθεί το θέμα της ανάπτυξης.