«Η σπασμωδική ενέργεια του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας, γίνεται για προφανείς εσωκομματικούς του λόγους. Προσπαθεί να ξεφύγει από την πραγματική δυσπιστία που αφορά τον ίδιο. Δυσπιστία στο πρόσωπο του από βουλευτές, στελέχη και βάση. Την ώρα, μάλιστα, που συγκεντρώνει την δυσπιστία και τη απόρριψη από κορυφαίους εκπροσώπους της διεθνούς πολιτικής και ξένα ΜΜΕ», επισημαίνει σε δήλωσή του ο υφυπουργός Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ.

Όπως τονίζει ο κ. Κουίκ: «Αν και δεν είμαι αυτή τη φορά μέλος του ελληνικού κοινοβουλίου, επιλέγοντας στις προηγούμενες προεκλογικές περιόδους να υπηρετήσω πανελλαδικά τους ΑΝΕΛ και να μη προτιμήσω μια θέση για τον εαυτό μου, δηλώνω ότι απορρίπτω τη πρόταση της σημερινής ΝΔ και υπερψηφίζω την κυβέρνηση».

«Δεν είμαι ο μόνος», συνεχίζει ο κ. Κουίκ «που έχει την πεποίθηση ότι οι επιλογές της σε μια δύσκολη πορεία επί τριάμισι χρόνια, θα δικαιωθούν ιστορικά και θα δικαιώσουν ταυτόχρονα τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Ήδη συγκεντρώνει την διεθνή παραδοχή. Όπως, επίσης, θα ήθελα να υπογραμμίσω την εξαιρετική μου συνεργασία ως υφυπουργός του, με τον αποτελεσματικότερο υπουργό Εξωτερικών, τον κ. Νίκο Κοτζιά, ο οποίος δεν εκφοβίζεται από μαφιόζικες μεθόδους, στο καθήκον του να διαχειριστεί εθνικά θέματα που παραμένουν χρόνια σε εκκρεμότητα, σε ένα περιβάλλον με νευρικούς και προκλητικούς γείτονες, σε μία ευρύτερη περιοχή με πολλές εντάσεις, όπου η Ελλάδα καταφέρνει να είναι ο απόλυτος πυλώνας σταθερότητας και που θέλει και πρέπει να είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής στα Βαλκάνια της ανέφελης συνύπαρξης λαών - κρατών και της δημιουργικότητάς τους».

Ο υφυπουργός Εξωτερικών λέει ακόμα στην δήλωσή του ότι «ας συνειδητοποιήσουν κάποιοι, ότι ιστορικά θα δικαιωθούν και οι ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για τη συνεργασία τους, με αμφότερα σεβαστές τις όποιες διαφορές τους. Και ας αντιληφθούν ότι ο πρόεδρος του Κινήματος και υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, που κανείς δεν τον έχει στο χέρι, γιατί ποτέ δεν το επέτρεψε στη πολιτική του πορεία, δεν εκβιάζεται από εργολάβους λάσπης και θα τιμήσει αυτή τη συνεργασία μέχρι τέλος, υπηρετώντας με συνέπεια την αποστολή του στις Ένοπλες Δυνάμεις και με εντιμότητα στην δημόσια έκφραση των θέσεων και απόψεών του».

«Αυτοί που ρήμαξαν την Ελλάδα, με όπλο τη διαφθορά και τις πελατειακές σχέσεις, οι γνωστοί πολιτικοί ένοχοι, έπαιξαν αυτό το τριήμερο το τελευταίο τους χαρτί με το "μακεδονικό". Είναι η τελευταία τους ευκαιρία για αποσταθεροποίηση, για να ξεφύγουν από τον ασφυκτικό κλοιό που σφίγγει γύρω τους. Μάταια... Θα επαναλάβω μία θέση που έχω επανειλημμένα διατυπώσει δημόσια. Η χώρα βγαίνει από τη κρίση, οι ένοχοι θα τιμωρηθούν», καταλήγει ο κ. Κουίκ.