Αποκάλυψη για την Νέα Δημοκρατία, με ποιους συμπορεύεται και πώς διαχειρίζεται τα εργασιακά θέματα, αποκάλυψε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου.

Σύμφωνα με τον ευρωβουλευτή, η Νέα Δημοκρατία στα Εργασιακά πορεύεται χέρι - χέρι με την Ακροδεξιά του Αυστριακού πρωθυπουργού Κουρτς αλλά και τη Χρυσή Αυγή.

Όπως αναφέρει η Νέα Δημοκρατία και η Χρυσή Αυγή, σε σχετική ψηφοφορία στο Ευρωκοινοβούλιο, τάχθηκαν κατά του 8ώρου και της 48ωρης συνολικά εβδομαδιαίας εργασίας για τους επαγγελματίες οδηγούς.

Σύμφωνα με τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Στ. Κούλογλου στην ψηφοφορία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τα δικαιώματα και τα ωράρια των επαγγελματιών οδηγών, η Νέα Δημοκρατία, μαζί με τη Χρυσή Αυγή, ψήφισε μεταξύ άλλων, υπέρ της κατάργησης του οκταώρου εργασίας ημερησίως και του εβδομαδιαίου 48ώρου.

Όπως αναφέρει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, συγκεκριμένα Ν.Δ. και Χρυσή Αυγή καταψήφισαν:

  • την τροπολογία ώστε να μην ξεπερνούν ημερησίως οι ώρες εργασίας το 8ωρο
  • την τροπολογία για να μην ξεπερνούν τις 48 ώρες εργασίας εβδομαδιαίως
  • την τροπολογία για να μην ξεπερνούν τις 80 ώρες εργασίας για δυο διαδοχικές εβδομάδες
  • την τροπολογία για διάλειμμα 60 λεπτών ύστερα από 4,5 ώρες οδήγησης.

Στην ίδια συνεδρίαση, υπέρ της διατήρησης του 8ώρου και του 48ώρου ψήφισαν οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και οι ευρωβουλευτές της ομάδας των σοσιαλιστών και δημοκρατών πλην της ευρωβουλευτού του ΚΙΝ.ΑΛΛ. Εύας Καϊλή που στην τροπολογία για το όριο των 48 ωρών εργασίας εβδομαδιαίως απείχε.