Η κυβέρνηση αυτή είναι μια συμμαχική κυβέρνηση η οποία έχει περάσει πολλές δύσκολες φάσεις και προχώρησε, παρά το ότι αυτό δυσαρέστησε πολλούς που ήλπιζαν και που προσπάθησαν με διάφορους τρόπους και όχι πάνω από το τραπέζι πάντα, να διαλύσουν αυτή τη συμμαχία, ανέφερε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Documento.

«Προσπάθησαν πολύ, ωστόσο αυτή η κυβέρνηση άντεξε και θα αντέξει», τόνισε η κ. Γεροβασίλη, η οποία στην ερώτηση αν μιλάει και για επιχειρηματικά συμφέροντα απάντησε πως εννοεί όλα αυτά τα συμφέροντα που δεν είναι κατ΄ ανάγκην μόνο επιχειρηματικά που θέλουν να ρίξουν την κυβέρνηση διότι δεν αντέχουν άλλο εκτός εξουσίας.

Για τη συμφωνία για το ονοματολογικό ανέφερε πως «από πλευράς μας αντιμετωπίστηκε με πλήρη ευθύνη και με γνώμονα το συμφέρον της χώρας, με την από πολλά χρόνια διατυπωμένη εθνική θέση. Δυστυχώς, δεν είδαμε αντίστοιχη σοβαρότητα από πλευράς της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά ένα χειρισμό με άρωμα λαϊκισμού».

«Η κυβέρνηση αυτή με σχέδιο βγάζει τη χώρα από τα μνημόνια οριστικά . Αυτό σημαίνει ότι η δέσμευση της χώρας είναι να τηρεί τους δημοσιονομικούς στόχους με μείγμα πολιτικής δικής της ιδιοκτησίας. Πρόσφατα, το διατύπωσε αυτό και ο κ. Μοσκοβισί, δυσαρεστώντας την αξιωματική αντιπολίτευση, η οποία τον επέπληξε για αυτό και η οποία ομολόγησε ότι χρειάζεται ένα διαρκές μνημόνιο, γιατί μόνο έτσι διευκολύνεται να ξεδιπλώσει το πραγματικό της πολιτικό πρόγραμμα», ανέφερε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης,

Ο κ .Γεροβασίλη έκανε λόγο για ιδεολογική ταύτιση του κ. Μητσοτάκη με ακροδεξιούς ηγέτες αναφέροντας το παρακάτω παράδειγμα: «Θα σας πω μια θέση που διατυπώθηκε από τον κ. Κουρτς ο οποίος μίλησε για κατάργηση του οκταώρου, για ελαστικές σχέσεις με 12ωρο . Ο κ. Μητσοτάκης είπε πριν από λίγες ημέρες ότι το 8ωρο είναι ξεπερασμένο. Πρόκειται για μια σημαντική ιδεολογική ταύτιση. Αντίστοιχης ιδεολογίας θέσεις έχει διατυπώσει ο κ. Μητσοτάκης και για το προσφυγικό ζήτημα. Επίσης, συχνά και σε άλλα θέματα, ακολουθεί θέσεις ακροδεξιών εμπνεύσεων της ηγεσίας της ΝΔ».

Για την αποχώρηση του Ποταμιού από το κίνημα Αλλαγής και το ενδεχόμενο νέων συμμαχιών για τον ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε πως «οι συνεργασίες υποδεικνύονται από τη βάση. Οι συνεργασίες υποδεικνύονται από την κάλπη και δημιουργούνται με προγραμματικές συγκλίσεις.Η κυβέρνηση έχει εντολή τετραετίας και είναι συγκυβέρνηση τριών πολιτικών σχηματισμών (ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ-Οικολόγοι) με προγραμματική σύγκλιση. Οποιαδήποτε σύγκλιση στο πολιτικό σκηνικό, οποιοσδήποτε διάδρομος διαλόγου είναι στοιχεία Δημοκρατίας και δεν μπορεί παρά να είναι προωθητική δύναμη»