«Ευχαριστούμε την κα Μπακογιάννη για την αμήχανη απάντησή της», σχολιάζουν κυβερνητικές πηγές και τονίζουν ότι είναι το λιγότερο υποκριτικό να κάνει λόγο για διχαστικές λογικές και το ίδιο υποκριτικό είναι και το ενδιαφέρον της για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς.

Συγκεκριμένα το σχόλιο κυβερνητικών πηγών ήταν «Ευχαριστούμε την κα Μπακογιάννη για την αμήχανη απάντησή της» και πρόσθεσαν ότι «σε κάθε περίπτωση όμως είναι το λιγότερο υποκριτικό η κα Μπακογιάννη να κάνει λόγο για διχαστικές λογικές, όταν υπό καθοδήγηση του κ. Σαμαρά πρωταγωνιστεί στην επιχείρηση διαστρέβλωσης και υπονόμευσης της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής».

Ανέφεραν επίσης ότι «το ίδιο όμως υποκριτικό είναι και το ενδιαφέρον της για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς» και πως «θα πρέπει να μας εξηγήσει πώς ακριβώς υπηρετείται ο στόχος της απελευθέρωσής τους, με τη συμμετοχή σε πολιτικές φιέστες στην Τουρκία». «Διότι», τονίζουν, «άλλο οι διπλωματικοί δίαυλοι και άλλο οι δημόσιες σχέσεις στις οποίες είναι συνηθισμένη ως γνήσιο τέκνο της πολιτικής ελίτ».

Εν είδει υστερόγραφου, οι ίδιες πηγές δήλωσαν ότι «η κα Μπακογιάννη καλό θα είναι να μην εμπλέκει την οίηση και τις προσωπικές της επιδιώξεις με την εξωτερική πολιτική».

Σημειώνουμε ότι η κα Μπακογιάννη με αφορμή τις δηλώσεις του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα στη γενική συνέλευση του ΣΒΒΕ στη Θεσσαλονίκη, αναφορικά με την παρουσία της στην ορκωμοσία του Τούρκου πρωθυπουργου έκανε την ακόλουθη ανάρτηση στον προσωπικό της λογιαριασμό το facebook:

«Ευχαριστώ τον κύριο Τσίπρα για την σημερινή αναφορά στο όνομά μου. Ανέδειξε για μια ακόμα φορά την αιτία της παταγώδους αποτυχίας του σε θέματα εξωτερικής πολιτικής που δεν είναι άλλη από την βαθιά διχαστική του λογική ακόμα και σε εθνικά θέματα.
Όταν δύο Έλληνες αξιωματικοί εξακολουθούν και είναι φυλακισμένοι, μετά από 130 μέρες θα περίμενε κανείς από τον πρωθυπουργό να καλοδεχθεί οποιαδήποτε προσπάθεια και δη από Έλληνα πολιτικό, ο οποίος θα μπορούσε να συμβάλει στην επίλυση του θέματος που ταλανίζει όλους τους Έλληνες. Λυπάμαι γιατί ο χθεσινός Καμμένος και ο σημερινός Τσίπρας επιβεβαιώνουν ότι η αποτυχία έχει όνομα και διεύθυνση».
Υ.Γ. Ας μην ανησυχεί ο κ. Τσίπρας. 'Ολες οι προσπάθειες που καταβάλλουμε, έχουν ως στόχο την απελευθέρωση των δύο αξιωματικών τώρα και όχι όταν γίνει πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης.