To Ποτάμι από Σεπτέμβριο πρέπει να είναι έτοιμο με μια δυναμική καινοτόμα πρόταση, η οποία θα δώσει απαντήσεις στα καινούργια προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα, τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης, απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού συμμετείχε στην παρουσίαση του λευκώματος «Χανιά – ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΟΝΕΙΡΟ» που πραγματοποιήθηκε στο θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» στα Χανιά, παρουσία πλήθους κόσμου.

Όπως είπε σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους αμέσως μετά, «η μεγάλη δύναμη της χώρας είναι ο τουρισμός. Πόσω μάλλον η μεγάλη δύναμη των Χανίων και της Κρήτης. Άρα είμαστε υποχρεωμένοι να είμαστε παρόντες σε οτιδήποτε προβάλλει τις ομορφιές του τόπου μας. Γι’ αυτό ανταποκρίθηκα στην πρόσκληση του Δημάρχου μαζί με την κα Μπακογιάννη και τον κ. Σταθάκη. Μερικές φορές μπορούμε να παραμερίζουμε τα πολιτικά μας πάθη και να είμαστε όλοι μαζί στην προσπάθεια προβολής των ωραίων πραγμάτων που γίνονται στον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης».

Σχολιάζοντας την πολιτική κατάσταση δήλωσε: «Το Ποτάμι έχει αποφασίσει να δουλέψει πολύ το καλοκαίρι, ώστε να είναι έτοιμο τον Σεπτέμβριο να δώσει στον ελληνικό λαό μια καινούργια πρόταση με βάση τις γνωστές του θέσεις αλλά και με καινούργια στοιχεία που απαιτούν τα νέα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα».

Για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών ανέφερε: «Έχω πει ότι είναι πολύ πιθανό οι εκλογές να γίνουν τον Μάιο, αλλά μην αποκλείετε και του χρόνου τον Σεπτέμβριο, καθότι οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έχουν αποφασίσει να εξαντλήσουν, με κάθε τρόπο, όλα τα περιθώρια. Όπως συμβαίνει δηλαδή και με τις περισσότερες κυβερνήσεις. Δε νομίζω ότι θα έχουμε προωρες εκλογές το φθινόπωρο, αλλά σε κάθε περίπτωση εμείς πρέπει να είμαστε έτοιμοι με μια δυναμική καινοτόμα πρόταση, η οποία θα δώσει απαντήσεις στα καινούργια προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα. Γιατί βέβαια μπορεί να βγαίνει από τα μνημόνια στις 20 Αυγούστου, αλλά μπαίνει σε έναν πολύ στενό διάδρομο που δεν οδηγεί απαραίτητα στην ανάπτυξη. Θα πρέπει να γίνουν πολλές προσπάθειες, να αναληφθούν πολλές συνετές πρωτοβουλίες για να έχουμε πραγματική ανάπτυξη μετά τις 20 Αυγούστου».

Ο Σταύρος Θεοδωράκης ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους και για το ενδεχόμενο να «κατέβει» υποψήφιος Δήμαρχος Χανίων και δήλωσε πως «έχουν γραφτεί διάφορα και για τα Χανιά, αλλά κυρίως για την Αθήνα, αλλά δεν είναι κάτι που συζητώ. Η δουλειά που έχουμε να κάνουμε στο Ποτάμι είναι πολύ σημαντική και δεν έχω σκοπό να την εγκαταλείψω», κατέληξε χαρακτηριστικά.