Η προγραμματισμένη για το φθινόπωρο επίσκεψη του Σεργκέι Λαβρόφ στην Ελλάδα αναβάλλεται. «Η χρονική περίοδος δεν είναι πλέον κατάλληλη», δήλωσε ο Ρώσος πρέσβης στην Αθήνα Αντρέι Μασλόφ, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Rass. Καλοδεχούμενος απαντά η Αθήνα.

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο, o Αντρέι Μασλόφ προανήγγειλε επίσης ότι η Ρωσία θα απελάσει Έλληνες διπλωμάτες. Όπως ανέφερε, ο αριθμός των διπλωματών που θα απελαθούν και η ημερομηνία που αυτό θα συμβεί, δεν έχουν ακόμη διευκρινιστεί.

Υπενθυμίζεται ότι χθες η εκπρόσωπος Τύπου του ρωσικού υπουργείο Εξωτερικών Μαρίας Ζαχάροβα δήλωσε ότι θα υπάρξουν συνέπειες για την απέλαση Ρώσων διπλωματών από την Ελλάδα.

«Έχουμε ήδη πει ότι θα ακολουθήσουν μέτρα “οφθαλμόν αντί οφθαλμού”. Δεν ξέρω πότε, ποιος και τον ακριβή αριθμό, αλλά βεβαίως, σύμφωνα με την υπάρχουσα πρακτική, θα υπάρξουν αντίποινα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ως «χαρακτηριστικό δείγμα ασέβειας προς τρίτη χώρα, καθώς και έλλειψης κατανόησης του σύγχρονου κόσμου, στον οποίο τα κράτη, ανεξαρτήτως μεγέθους, έχουν αυτοτέλεια και μπορούν να ασκήσουν ανεξάρτητη, πολυδιάστατη και δημοκρατική εξωτερική πολιτική» χαρακτήρισε το υπουργείο Εξωτερικών τις δηλώσεις της Μ. Ζαχάροβα.