Τεράστιο πρόβλημα χαρακτήρισε την αυθαίρετη δόμηση ο αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Πέτρος Φιλίππου μιλώντας στην ΕΡΤ, καθώς όπως είπε υπάρχει οικονομική διαπλοκή πάνω από 50 χρόνια.

Ο αντιπερειάρχης μίλησε για τις εξελίξεις των εργασιών αποκατάστασης, αλλά και την απομάκρυνση των τοξικών αποβλήτων από τις πυρόπληκτες περιοχές, ενώ σημείωσε ότι το μεγάλο πρόβλημα είναι πού θα εγκατασταθούν οι άστεγοι, οι οποίοι στην περιοχή του Μαραθώνα είναι περίπου 500-600 και άλλοι 100 στη Ραφήνα, οι οποίοι μένουν προσωρινά σε ξενοδοχεία και κατασκηνώσεις.

Ο κ. Φιλίππου έκανε ιδιαίτερη μνεία στη βοήθεια που παρέχουν διάφορες οργανώσεις στους πυρόπληκτους, οι οποίες βρέθηκαν από τις πρώτες ώρες δίπλα τους.

Επίσης, ανέφερε ότι είναι μεγάλο θέμα το πως πρέπει να διαχειριστούμε -όσο γίνεται πιο σωστά- όλα αυτά τα προβλήματα που έχουν προκύψει από τις καταστροφικές πυρκαγιές.

Ο αντιπεριφερειάρχης μίλησε και για την αυθαίρετη δόμηση, λέγοντας πως είναι ένα τεράστιο πρόβλημα αναφέροντας ότι έχει δυναμική και δεν μπορεί να τη σταματήσει ένας δήμαρχος σημειώνοντας πως υπάρχει οικονομική διαπλοκή, πάνω από 50 χρόνια.

Πηγή: ΕΡΤ