Η κυβέρνηση υλοποίησε τη δέσμευση που ανέλαβε για έξοδο από τα μνημόνια, τόνισε ο Χρήστος Σπίρτζης σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ, χαρακτηρίζοντας ιστορική την αυριανή ημέρα.

«Την απάντηση στις αθλιότητες της αντιπολίτευσης τη δίνουν όλοι οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι. Από το 2010 που τυπικά μπήκαμε στο μνημόνιο, κάθε ένα χρόνο οι προηγούμενες κυβερνήσεις ανακοίνωναν ότι βγαίνουμε από το μνημόνιο το 2011, 2012, 2013 και το 2014 και δεν βγαίναμε ποτέ. Η δέσμευση που ανέλαβε αυτή η κυβέρνηση το Σεπτέμβριο του 2015 μετά από εκλογές και μετά την απόφαση του αν θα δεχθούμε την ιστορική διαπραγμάτευση που έκανε ο Αλέξης Τσίπρας έφερε τη χώρα σήμερα στην καθαρή έξοδο από τα μνημόνια και την ανάκτηση της εθνικής της κυριαρχίας».

«Ιστορική η αυριανή μέρα. Ποτέ ξανά δεν θα αφήσουμε τη χώρα να φτάσει εκεί που την είχαν καταντήσει. Οι δεσμεύσεις που έχουμε πάρει προφανώς θα τηρηθούν οι οποίες είναι ακριβώς ίδιες, με όλες τις χώρες της Ευρώπης» τόνισε ο υπουργός υποδομών. Ωστόσο όπως συμπλήρωσε «δεν πανηγυρίζουμε γιατί το κόστος για τον ελληνικό λαό ήταν μεγάλο και οι πληγές στη χώρα είναι μεγάλες και πρέπει να θεραπευτούν».

«Ποτέ ξανά δεν θα αφήσουμε κανένα παλαιοκομματικό σύστημα να ξαναφέρει τη χώρα στην κατάσταση που την είχαν καταντήσει» είναι ένα από τα συμπεράσματα που πρέπει να βγάλουμε υπογράμμισε ο υπουργός υποδομών.

Αναφερόμενος στη μεταμνημονιακή περίοδο ο κ. Σπίρτζης είπε ότι το 2019 ξεκινάει η δοκιμαστική λειτουργία το μετρό της Θεσσαλονίκης, ενώ στην Αθήνα η γραμμή 4 του μετρό βρίσκεται στη διαγωνιστική διαδικασία.