Η σταδιακή αύξηση του κατώτατου μισθού και η επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων εργασίας αποτελεί δέσμευση των δανειστών μετά το τέλος των μνημονίων, επισήμανε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης μιλώντας στο ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο».

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο μη μείωσης των συντάξεων υποστήριξε ότι, εφόσον διατηρούνται τα υγιή δημοσιονομικά μεγέθη και επιτυγχάνονται οι στόχοι, η κυβέρνηση μπορεί να μην προχωρήσει στην περικοπή τους.

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε ότι για να υπάρξει ουσιαστική έξοδος από την κρίση θα πρέπει να εκπληρώσει η κυβέρνηση τον τριπλό στόχο που είναι η ενίσχυση της εξωστρέφειας της ελληνικής οικονομίας με δίκαιη διανομή του παραγόμενου πλούτου, η αποτελεσματική δημόσια διοίκηση, χωρίς εστίες διαφθοράς και γραφειοκρατίας και η οικοδόμηση ενός ισχυρού κοινωνικού κράτους.

Ο κ. Παπαδημούλης τόνισε επίσης ότι η έξοδος της χώρας από τα μνημόνια είναι ένα σημαντικό βήμα για τη χώρα και πιστώνεται στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα.

«Κάνουν λάθος», είπε, «όσοι υποβαθμίζουν το τέλος των μνημονίων» και πρόσθεσε ότι η έξοδος από την κρίση δεν μπορεί να είναι έργο ενός, χρειάζεται ευρεία πολιτική κοινωνική συμμαχία και για αυτό το λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει το κάλεσμα για τη δημιουργία προοδευτικού μετώπου απέναντι στις δυνάμεις της συντήρησης και του νεοφιλελευθερισμού.

Σχολιάζοντας την αρνητική στάση της Φώφης Γεννηματά στο κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε ότι η κ. Γεννηματά βρίσκεται σε πλήρη αναντιστοιχία με τις θετικές εκτιμήσεις των Ευρωσοσιαλιστών για το έργο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και την κατηγόρησε ότι λειτουργεί ως δορυφόρος της ΝΔ.