Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την επέτειο πέντε χρόνων από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα καλεί στην αντιφασιστική πορεία στις 17:30, στο Κερατσίνι, ενώ σε ανακοίνωσή της αναφέρεται στο γεγονός της δολοφονίας και στην εξέλιξη της δίκης της Χρυσής Αυγής.

«Στις 18 Σεπτεμβρίου 2013, το ναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής έδειξε για ακόμη μια φορά το πραγματικό του πρόσωπο. Η από καιρού στοχοποίηση του γνωστού για τις αντιφασιστικές του πεποιθήσεις Παύλου Φύσσα, κορυφώθηκε με την ενέδρα που του έστησε ο Γ. Ρουπακιάς και την εν ψυχρώ δολοφονία του. Το εν λόγω περιστατικό αποτέλεσε την αφορμή για την εκκίνηση της δίκης της Χρυσής Αυγής, στην οποία εμπλέκονται τόσο βουλευτές, όσο και μέλη του κόμματος, αντιμετωπίζοντας σοβαρότατες κατηγορίες για σειρά κακουργημάτων.

Η εξέλιξη της δίκης της Χρυσής Αυγής σταδιακά ξέβρασε τις πραγματικές ιδέες και στοχεύσεις της εγκληματικής αυτής οργάνωσης, με αποτέλεσμα να απονομιμοποιηθεί στις συνειδήσεις των περισσότερων πολιτών. Η ακροαματική διαδικασία πλησιάζει προς το τέλος της. Το αποτέλεσμά της πρέπει να είναι η καταδίκη των κατηγορουμένων, τόσο για τα επιμέρους εγκλήματα, όσο, κυρίως, και για την κεντρική κατηγορία περί σύστασης, συμμετοχής και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης.

Είναι εμφανές ότι, υπό το φόβο των αδιάσειστων αποδεικτικών στοιχείων που έρχονται στη δημοσιότητα, η Χρυσή Αυγή επιχειρεί να ανακτήσει έδαφος στις γειτονιές, ενεργοποιώντας τα τάγματα εφόδου, βανδαλίζοντας ελεύθερους κοινωνικούς χώρους και στήνοντας ενέδρες σε πρόσφυγες, μετανάστες και αντιφασίστες. Σε αυτό το πλαίσιο, το Σάββατο 15/9, ομάδα φασιστών πραγματοποίησε δολοφονική επίθεση σε βάρος του συντρόφου Βαγγέλη Π. την ώρα που μετέβαινε σε αντιφασιστική συναυλία στη μνήμη του Παύλου Φύσσα.

Ως Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, απαιτούμε την άμεση ολοκλήρωση και την αυστηρή καταδίκη της Χρυσής Αυγής. Αγωνιζόμαστε για την εξάλειψη των κοινωνικών και πολιτικών συνθηκών που τρέφουν το ναζισμό και το φασισμό. Η οικοδόμηση ενός μεγάλου και δραστήριου αντιφασιστικού κινήματος είναι αναγκαία, προκειμένου να λειτουργήσει ως ανάχωμα στην προσπάθεια των φασιστών να ριζώσουν στους κοινωνικούς χώρους.

Καλούμε κάθε νέο/α, καθώς και κάθε δημοκρατικό πολίτη, να συμμετάσχει στην αντιφασιστική πορεία, την Τρίτη 18/9 και ώρα 17:30, στο Κερατσίνι, για να τιμήσουμε τη μνήμη του Παύλου, αλλά και όσων έχουν πέσει θύματα της εγκληματικής δράσης των φασιστών. Είναι χρέος όλων μας να αγωνιστούμε για μία κοινωνία ελευθερίας, ουσιαστικής ισότητας και αλληλεγγύης.»

Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου | 17:30 | Κερατσίνι (Οδός Παύλου Φύσσα)