Έως τον Νοέμβριο θα έχουν ολοκληρωθεί οι νομοθετικές πρωτοβουλίες για τις εξαγγελίες Τσίπρα στην ΔΕΘ, ώστε να έχουν εγγραφεί στον προϋπολογισμό του 2019, είπε ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο».

Το χρονοδιάγραμμα εφαρμογής όσων εξήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας στην ΔΕΘ «είναι άμεσο, ανάλογα και με το χρονοδιάγραμμα του κάθε υπουργείου. Αρχίζει από την επόμενη εβδομάδα και το ανώτερο χρονικό διάστημα πρέπει να είναι η ψήφιση του προϋπολογισμού, προς το τέλος του Νοεμβρίου. Ανάλογα και με τα θέματα, μέσα στον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο θα έχουν ολοκληρωθεί όλες οι νομοθετικές πρωτοβουλίες κανονικά, ώστε αν υπάρχουν δημοσιονομικές επιπτώσεις να έχουν εγγραφεί στον προϋπολογισμό του 2019», είπε ο κ. Βερναρδάκης.

Χαρακτήρισε «μεγάλη ανοησία» τις αιτιάσεις που θέλουν τα μέτρα αυτά να επιδιώκουν να «δέσουν χειροπόδαρα» επόμενες κυβερνήσεις. «Τι εμποδίζει μία κυβέρνηση να αλλάξει την νομοθεσία μίας προηγούμενης; Με αυτή την λογική ότι έχει νομοθετηθεί δεν αλλάζει ποτέ ... εδώ ξήλωσαν ολόκληρο το κοινωνικό κράτος και το μισό Σύνταγμα, θα σταματήσουν σε έναν νόμο που ορίζει ένα ποσοστό επί της ακίνητης περιουσίας; Αυτά είναι αστειότητες», είπε χαρακτηριστικά.

Σχολιάζοντας την ηπιότερη παρουσία Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη, σημείωσε ότι κάνει προσπάθεια να κινηθεί προς τις δυνάμεις του κέντρου, καθώς η ακροδεξιά στροφή της προηγούμενης διετίας δεν απέδωσε αυτά που ήθελε.