Ότι αισθάνεται πρώτη φορά ''αυτό που λέγανε παλιά οι αριστεροί, τις διώξεις του παρακράτους'', δηλώνει ο Πάνος Καμμένος σε συνέντευξή του, σημειώνοντας πως ο Κυρ. Μητσοτάκης έχει μετατρέψει τη ΝΔ σε πολιτικό βραχίονα μιας συμμορίας.

 Σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Documento και τον Νίκο Χατζηνικολάου, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υπουργός Εθνικής Άμυνας δηλώνει σχετικά με τη συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ: ''Είναι αυτό που είπε και ο πρωθυπουργός τη Δευτέρα: μια έντιμη συμφωνία. Να σας πω και κάτι, εγώ προέρχομαι από την κεντροδεξιά αλλά πρώτη φορά αισθάνομαι αυτό που λέγανε παλιά οι αριστεροί, τις διώξεις του παρακράτους. Πρόκειται για παρακρατικούς μηχανισμούς οι οποίοι λειτουργούν με ανθρώπους που είναι στο σύστημα και διώκουν με οποιονδήποτε τρόπο πολιτικούς αντιπάλους τους. Τώρα το αισθάνομαι αυτό, έπειτα από 25 χρόνια εκλεγμένος βουλευτής στην πολιτική. Ο κ. Μητσοτάκης έχει μετατρέψει τη ΝΔ σε πολιτικό βραχίονα μιας συμμορίας. Η ΝΔ μετά το πέρας της αξιολόγησης και την έξοδο της Ελλάδας από τα μνημόνια θα γίνει δεύτερο ΠΑΣΟΚ. Σε αυτό τον θεσμό είμαι απέναντι και είμαι με τον Αλέξη Τσίπρα γιατί είναι έντιμος άνθρωπος που δεν χρωστάει σε κανέναν, δεν έχει αρπάξει από κανέναν και τραβάει τη χώρα πλέον έξω από τον βούρκο της μεταπολίτευσης''.

Σχετικά με τη γνωστή υπόθεση πώλησης πολεμικού υλικού στη Σαουδική Αραβία, ο κ. Καμμένος αναφέρει πως: ''Δεν σας κρύβω ότι έχουν φτάσει στο σημείο να με εκβιάζουν ακόμη και με τον ανήλικο γιο μου. Τώρα το καινούργιο φρούτο είναι η προσπάθεια να εμφανίσουν ως σκάνδαλο μια διακρατική σύμβαση και συγκεκριμένα μια πώληση, όχι αγορά, τα χρήματα από την οποία θα έμπαιναν από το υπουργείο Οικονομικών της Σαουδικής Αραβίας απευθείας στον λογαριασμό του ελληνικού ΥΠΟΙΚ. Αντιλαμβάνεστε ότι σε αυτή την υπόθεση δεν υπάρχει μεσάζων. Δύο κράτη συμφωνούν μεταξύ τους και πληρώνει το ένα το άλλο μέσω των υπουργείων Οικονομικών.''

Τόνισε επίσης ότι όταν έγινε η συμφωνία δεν είχε προκύψει ακόμα κάποιο ζήτημα με τη Σαουδική Αραβία και πρόσθεσε: ''Θα σας πω όμως τώρα και αυτό που δεν αναλογίστηκε κανείς, πόση ζημιά δηλαδή μπορεί να κάνει στη χώρα μας μια τέτοια συζήτηση. Αντιλαμβάνεστε ότι στοχοποιείται η χώρα απέναντι σε εκείνους που θα χρησιμοποιούσαν τα πυρομαχικά τα οποία εμείς θα πετούσαμε. Θα σας πω λοιπόν ότι εγώ είμαι ανοιχτός να γίνει στη Βουλή οποιαδήποτε συζήτηση για το θέμα και αν χρειαστεί να το ξαναδούμε, να το ξαναδούμε''.