Η επίσπευση της κατάρτισης των οριστικών πινάκων της προκήρυξης, για 8.166 μόνιμες θέσεις στις ανταποδοτικές υπηρεσίες των δήμων, (3Κ/2018 του ΑΣΕΠ), βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης, με τον πρόεδρο του ΑΣΕΠ, Ιωάννη Καραβοκύρη και στελέχη της ανεξάρτητης αρχής.

Η επιτάχυνση των σχετικών διαδικασιών κρίνεται αναγκαία, διότι περί τα τέλη Νοεμβρίου με αρχές Δεκεμβρίου λήγουν οι συμβάσεις των επιτυχόντων βάσει των προσωρινών πινάκων.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν, επίσης, ο επερχόμενος διαγωνισμός του ΑΣΕΠ για 118 προσλήψεις εξειδικευμένου επιστημονικού προσωπικού για την ενίσχυση μικρών νησιωτικών και ορεινών δήμων- που αναμένεται να ανακοινωθεί σε λίγες μέρες- η συμπληρωματική προκήρυξη για την κάλυψη επιπλέον θέσεων στον τομέα καθαριότητα των δήμων, καθώς και η πρόοδος του διαγωνισμού για την πρόσληψη των Εποπτών ΟΤΑ, με σκοπό την ταχύτερη δυνατή ενεργοποίηση του νέου θεσμικού πλαισίου για τον έλεγχο νομιμότητας στους ΟΤΑ.

Σε δηλώσεις του ο κ. Χαρίτσης δεν παρέλειψε να δώσει συγχαρητήρια στα στελέχη του ΑΣΕΠ, «για την πολύ σοβαρή και μεθοδική δουλειά που γίνεται και που πρέπει να προχωρήσει απρόσκοπτα».

Για τις επικείμενες 118 προσλήψεις ο υπουργός σημείωσε ότι «υπάρχει μία πολύ καλή συνεργασία και με τους δήμους, γεγονός που αποτυπώθηκε και στη συνάντηση που είχαμε με την ΚΕΔΕ πριν από λίγες ημέρες. Επισημάνθηκε η ανάγκη οι ίδιοι οι δήμοι να μας δώσουν στοιχεία με τις ελλείψεις που έχουν σε προσωπικό. Προχωρά αυτή η συνεργασία και είμαι βέβαιος ότι το επόμενο διάστημα θα έχουμε μία πλήρη χαρτογράφηση των πραγματικών αναγκών των δήμων σε προσωπικό, έτσι ώστε και οι αντίστοιχες προκηρύξεις να αντιμετωπίζουν υπαρκτές ανάγκες και στην πραγματικότητα».