Σάλος έχει προκληθεί από τις αποκαλύψεις, στις οποίες προχώρησε ο πρώην «γαλάζιος» βουλευτής Χρήστος Μαρκογιαννάκης, σχετικά με την πρόσφατη συνάντηση που είχε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και το τι του πρότεινε ως αντάλλαγμα ο αρχηγός της ΝΔ - Τίποτε εξαιρετικό, ή μία...ΔΕΚΟ ή μία Ανεξάρτητη Αρχή!

Ο... ιδιοκτήτης του πόπολου (έτσι νομίζει) και ο επίγονος της οικογενειοκρατίας, δεν κρύβεται καθόλου! Ανεβαίνω στην εξουσία, έχω δική μου πλέον ομάδα διαμοιρασμού εξουσίας και θέσεων και γ..ω και δ...ω! Εσύ ο παλιός, μείνε πίσω, έχω κάτι θέσεις για σένα στο Δημόσιο (σ.σ.: αυτό που θέλει να διαλύσει). Πιό...νεοφιλελεύθερος δεν γίνεται και μάλιστα ακραίος.

Ο πρώην βουλευτής και υπουργός, μιλώντας στη «Νέα Τηλεόραση Κρήτης», έκανε αναφορά στο αντάλλαγμα που του προσέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ, προκειμένου να μην τον συμπεριλάβει στα ψηφοδέλτια του κόμματος, "προσφορά'' που σοκάρει για την κινηκότητα και την αντίληψή του ότι "το κράτος είμαι εγώ"!

Συγκεκριμένα, αναφερόμενος στη συνάντηση που είχε στα Χανιά στις 19 Αυγούστου με τον Κυριάκο Μητσοτάκη είπε:

«Στο ραντεβού ο πρόεδρος μου είπε ότι ήθελε να κάνει ανανέωση και έτσι εγώ δεν είχα θέση στο ψηφοδέλτιο. Μου πρότεινε θέσεις διοικητή σε ΔΕΚΟ ή άλλους οργανισμούς. Μου πρότεινε όποια ΔΕΚΟ θέλω ή οποία Ανεξάρτητη Αρχή θέλω. Του είπα πως έχω δουλειά και δεν θέλω επαγγελματική αποκατάσταση. Εκεί σταμάτησε η κουβέντα».
Μαξίμου: Τζάμπα αγχώνεται ο κ. Μητσοτάκης, ο λαός δεν θα του δώσει τη δυνατότητα να διαμοιράσει τα ιμάτια του κράτους

Το σχόλιο του Γραφείου Τύπου Πρωθυπουργού αναφέρει:

Ως αποζημίωση στους κομμένους βουλευτές του, όπως αποκάλυψε ο κ. Μαρκογιαννάκης, ο κ. Μητσοτάκης τους παραχωρεί «μέρισμα» στο Δημόσιο. Ή όποια ΔΕΚΟ διαλέξουν!

Έτσι δεν αποδεικνύεται μόνο ότι διακατέχεται από το οικογενειακό σύνδρομο της ιδιοκτησίας του κράτους. Αλλά και ότι προτίθεται, να συνδυάσει τις μαζικές απολύσεις και τη διάλυση του κοινωνικού κράτους, με διορισμούς αρίστων.

Τζάμπα αγχώνεται πάντως. Δεν θα του δώσει ποτέ ο λαός τη δυνατότητα να διαμοιράσει τα ιμάτια του κράτους.

«Είναι πράγματι πολύ σύγχρονη η αντίληψη του Κυριάκου Μητσοτάκη για τον Δημόσιο Τομέα ως “πάρκινγκ” στελεχών, προκειμένου να ελέγξει την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του», σχολιάζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ. «Ακόμα κι έτσι, όμως, δεν πείθει ούτε τους υποψήφιους προς “παρκάρισμα”, όπως τον Χρ. Μαρκογιαννάκη», προσθέτει η Κουμουνδούρου.

Και για δήμαρχος Χανίων

Μάλιστα, στην ίδια συνέντευξη, ο κ. Μαρκογιαννάκης σημείωσε μεταξύ άλλων πως δέχτηκε πιέσεις για να είναι υποψήφιος δήμαρχος Χανίων, ενώ όπως είπε την πρόταση του την έκανε η Ντόρα Μπακογιάννη.

«Δέχτηκα πιέσεις να κατέβω υποψήφιος δήμαρχος… Δεν το δέχτηκα γιατί ο νόμος του ΣΥΡΙΖΑ είναι καταστροφικός… Μου το πρότεινε η Ντόρα Μπακογιάννη», είπε χαρακτηριστικά, ενώ τόνισε πως έχει δεχθεί κρούσεις από άλλα κόμματα.

Συγκεκριμένα, γνωστοποίησε τις ανεπίσημες επαφές του με άλλα κόμματα χαρακτηρίζοντας τον εαυτό του σαν «ξερολούκουμο».

«Μόνο από ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και Χρυσή Αυγή δεν έχω δεχθεί οχλήσεις. Δεν έχω συζητήσει με κανέναν, δεν σκέφτομαι κάτι τέτοιο», είπε ο κ. Μαρκογιαννάκης, αφήνοντας πάντως ανοιχτό ένα τέτοιο ενδεχόμενο σε περίπτωση που δεν αλλάξει στάση στο πρόσωπό του, το κόμμα.

«Στην πολιτική ποτέ δεν λες ποτέ. Αν συνεχίσει κάτι τέτοιο σημαίνει ότι η εκτίμηση στο πρόσωπό μου είναι μηδενική και ότι η προσβολή των ανθρώπων που πιστεύουν στο πρόσωπό μου είναι απεριόριστη», είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος ο κ. Μαρκογιαννάκης υπογράμμισε ότι «εργάζεται και θα το πράξει εντονότερα, το επόμενο διάστημα, για το συμφέρον της Νέας Δημοκρατίας».