«Η Χρυσή Αυγή, το νεοναζιστικό κόμμα στην Ελλάδα, θα τρίβει τα χέρια του που ακούει κάποιους εδώ, την ώρα που συζητούμε για την άνοδο της νεοφασιστικής βίας στην Ευρώπη, να αναφέρονται στον κομμουνισμό και στον σοσιαλισμό», τόνισε ο Στέλιος Κούλογλου στο Ευρωκοινοβούλιο.

Σε παρέμβασή του στην Ολομέλεια, κατά τη συζήτηση για την άνοδο του νεοφασισμού στην Ευρώπη, όπου αρκετοί συντηρητικοί ευρωβουλευτές τον εξίσωσαν με τον κομμουνισμό, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε: «Με αυτόν τον τρόπο αθωώνετε τον φασισμό», επισημαίνοντας ότι όσοι κλείνουν τα μάτια μπροστά σε αυτόν τον κίνδυνο είναι συνένοχοι.

«Eίναι ντροπή αυτό που συμβαίνει σήμερα εδώ. Την ώρα που μιλάμε για την άνοδο της νεοφασιστικής βίας στην Ευρώπη, κάποιοι συνάδελφοι αναφέρονται στον κομουνισμό και τον σοσιαλισμό. Στην ουσία με αυτό που κάνετε αθωώνετε τον φασισμό. Η Χρυσή Αυγή, το νεοναζιστικό κόμμα που έχουμε στην Ελλάδα, θα τρίβει τα χέρια της που σας ακούει. Αυτοί στην χώρα μου σκότωσαν! Σκότωσαν έναν τραγουδιστή και έναν μετανάστη. Εν ψυχρώ. Και συνεχίζουν να επιτίθενται: στους πρόσφυγες στα νησιά και πρόσφατα σε έναν βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, του κυβερνώντος κόμματος. Σε αυτούς κλείνετε τα μάτια, και κλείνοντάς τα είστε στην πραγματικότητα συνένοχοι».