Η αποκάλυψη της βαρύτατης υπόθεσης διαφθοράς του Γιάννου Παπαντωνίου πραγματοποιήθηκε χάρη στη λίστα Λαγκάρντ. Λίστα που -τότε -κάποιοι πολύ συγκεκριμένοι δεν ήθελαν να αξιοποιηθεί, σημειώνει σε ανάρτησή του στο twitter ο πρώην υπουργός Γιάννης Ραγκούσης φωτογραφίζοντας τον Ευάγγελο Βενιζέλο και ρωτάει την Φώφη Γεννηματά αν το ΚΙΝΑΛ είναι «πλυντήριο».

«Το ακόλουθο δημοσίευμα του 2012 λοιπόν, για όσες και όσους έλεγαν «έλα μωρέ, σιγά τη λίστα Λαγκάρντ, πόσα αποκόμισαν από την αποκάλυψή της;», για όσες και όσους δεν σέβονται ούτε τον εαυτό τους και είναι έτοιμες και έτοιμοι να δικαιολογήσουν ακόμη και βαρύτατα οικονομικά εγκλήματα, αρκεί να είναι αρεστοί στον/στην ομαδάρχη τους, για όσες και όσους ακόμη και σήμερα σιωπούν και δεν αντιδρούν και υπό αυτήν την έννοια, επίσης έχουν ευθύνη για τον πολιτικό και κυρίως ηθικό διασυρμό του ΠΑΣΟΚ και του ΚΙΝΑΛ, καθώς και για όσες και όσους τότε μου επιτέθηκαν..., σημειώνει σε ανάρτησή του στο facebook, επισυνάπτοντας δημοσίευμα του "Βήματος" από τις 3 Οκτωβρίου του 2012 με τίτλο: Αποχώρηση Ραγκούση από το ΠΑΣΟΚ λόγω «λίστας Λαγκάρντ»

«Μετά την επιβεβαίωση ότι η διαφθορά Παπαντωνίου δεν θα αποκαλυπτόταν χωρίς τη λίστα Λαγκάρντ, τι πρέπει να γίνει με όποιον βουλευτή του ΚΙΝΑΛ έχει την πολιτική ευθύνη για την τότε μη αξιοποίηση της λίστας; Δεν πρέπει να τον απομακρύνετε κ. Γεννηματά; Το ΚΙΝΑΛ είναι «πλυντήριο»;» σχολιάζει ο Γ. Ραγκούσης