Την κατηγορηματική πεποίθησή του ότι το μέγεθος του διμερούς εμπορίου μεταξύ της Ελλάδας και της Σαουδικής Αραβίας μπορεί να διευρυνθεί ακόμα περαιτέρω, εκφράζει, με δήλωσή του ο υφυπουργός Εξωτερικού Εμπορίου της Σαουδικής Αραβίας, Αμπντελραχμάν Μπιν Αχμάντ.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, στο πλαίσιο της 3ης Ευρωαραβικής Συνόδου, ο υφυπουργός αρμόδιος για το Εξωτερικό Εμπόριο και Επενδύσεις της Σαουδικής Αραβίας αναφέρθηκε στις διαρκώς αυξανόμενες επενδυτικές προοπτικές που προσφέρει η χώρα του και σημείωσε πως υπάρχουν πολλές ευκαιρίες συνεργασίας. «Η Ελλάδα έχει μεγάλη προστιθέμενη επενδυτική αξία στον τουρισμό, στην καινοτομία και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και αυτού του είδους τις επενδύσεις η Σαουδική Αραβία επιδιώκει», διεμήνυσε χαρτογραφώντας τα επενδυτικά πεδία που εστιάζει η χώρα του.

Νωρίτερα, από το βήμα της συνόδου, ο Αμπντελραχμάν Μπιν Αχμάντ τόνισε πως δεδομένων των στόχων της Σαουδικής Αραβίας για το 2030, η συμβολή του ιδιωτικού τομέα κρίνεται σημαντική για την επίτευξή τους και επισήμανε ότι το Βασίλειο έχει θέσει το πλαίσιο για την εξασφάλιση επενδύσεων σε πληθώρα τομέων, ενώ συνεχίζεται η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας.

Ειδικότερα, υπογράμμισε ότι η αξία των μεταλλευτικών προϊόντων της χώρας του ξεπερνά το 1,3 τρισ. δολάρια, αλλά υπάρχουν περιθώρια για συνεργασίες και σε πολλούς άλλους τομείς, όπως ο τουρισμός.

Τέλος, μίλησε για τη σημασία της Συνόδου, εκφράζοντας την πεποίθησή του ότι αυτή η διοργάνωση είναι μία αφετηρία για την ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ της Σαουδικής Αραβίας και της ΕΕ.