(upd 15:56)  «Είχαμε πολύ καλή συζήτηση για τις μελλοντικές εξελίξεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η Ευρώπη είναι το κοινό μας μέλλον και για αυτό έχουμε μεγάλη ευθύνη», δήλωσε ο αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Όλαφ Σολτς, μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στο Βερολίνο.

Όπως δήλωσε ο κ. Σολτς, με τον πρωθυπουργό είχαν καλή ανταλλαγή απόψεων για τις εξελίξεις στις δύο χώρες, «για το πώς μπορούμε να συμβάλλουμε προκειμένου να έχουμε καλή εξέλιξη για τους πολίτες μας».

«Είχαμε πολύ καλή συζήτηση για τις μελλοντικές εξελίξεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η Ευρώπη είναι το κοινό μας μέλλον και για αυτό έχουμε μεγάλη ευθύνη», δήλωσε ο αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Όλαφ Σολτς, μετά την συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στο Βερολίνο.

Όπως δήλωσε ο κ. Σολτς, με τον πρωθυπουργό είχαν καλή ανταλλαγή απόψεων για τις εξελίξεις στις δύο χώρες, «για το πώς μπορούμε να συμβάλλουμε προκειμένου να έχουμε καλή εξέλιξη για τους πολίτες μας».

Τσίπρας: Συζητήσαμε όλα τα εκκρεμή θέματα

«Είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε για όλα τα εκκρεμή ζητήματα που αφορούν στην καλύτερη λειτουργία της Ευρωζώνης, ενόψει των αποφάσεων που πρόκειται να ληφθούν τον ερχόμενο Δεκέμβριο», δήλωσε με ανάρτησή του στο twitter o Έλληνας πρωθυπουργός μετά τη συνάντηση.

Προηγήθηκε συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Πορτογάλο ομόλογό του Αντόνιο Κόστα στο Βερολίνο. 

Στις 16.00 ώρα Ελλάδας ο κ. Τσίπρας θα μιλήσει στο συνέδριο του SPD.

 Τσίπρας: Απέναντι στο νεοφιλελευθερισμό και την απειλή της ακροδεξιάς κανείς δεν μπορεί μόνος να δώσει τις λύσεις

 «Απέναντι σε νεοφιλελευθερισμό και ακροδεξιά κανείς δεν μπορεί μόνος να δώσει λύση» γράφει ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, σε ανάρτησή του στο Twitter, σημειώνοντας ότι με την Κ. Κίππινγκ και τον Α. Κόστα συζήτησαν την ανάγκη συνεργασίας των προοδευτικών δυνάμεων για να επικρατήσει η δημοκρατία και η ελπίδα.

 «Εχθές με την συμπρόεδρο του die Linke, K. Κίππινγκ και σήμερα με τον Πορτογάλο πρωθυπουργό Αντόνιο όστα, συζητήσαμε για την ανάγκη συνεργασίας των προοδευτικών δυνάμεων, για να επικρατήσει η δημοκρατία και η ελπίδα» έγραψε ο πρωθυπουργός στο twitter.