Με έμμεσο τρόπο η Αρχιεπισκοπή και η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ επιβεβαιώνουν ότι υπήρξε συνάντηση Ιερώνυμου - Μητσοτάκη, όμως διαψεύδουν ότι το περιεχόμενο της συνάντησης ήταν η συμφωνία Εκκλησίας - Πολιτείας.

Το Γραφείο Τύπου της Αρχιεπισκοπής διαψεύδει κατηγορηματικά πληροφορίες και διαλόγους που δημοσιεύτηκαν στην «Αυγή», το «Documento» και την «Εφημερίδα των Συντακτών» σχετικά με συνάντηση του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Τέτοια συνάντηση με αυτό το περιεχόμενο δεν υπήρξε ποτέ», αναφέρει το Γραφείο Τύπου.

Σπυράκη: Ο πρόεδρος ΝΔ δεν είχε καμία ενημέρωση για τη συμφωνία Τσίπρα-Ιερώνυμου

 O πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δεν είχε καμία ενημέρωση για τη συμφωνία που ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, τόνισε μιλώντας στον ρ/σ «Θέμα FM» η εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη.

Επ’ αυτού ανέφερε πως η ΝΔ διαφωνεί απόλυτα με την αλλαγή του εργασιακού καθεστώτος των κληρικών, κάτι που ανέφερε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης το είπε και στους ίδιους στη συνάντηση που είχαν.

«Δεν μπορούμε να οδηγήσουμε 10.000 κληρικούς σε καθεστώς ανασφάλειας μόνο και μόνο για να δημιουργηθεί χώρος ώστε η κυβέρνηση να κάνει προσλήψεις προεκλογικού χαρακτήρα», σημείωσε η κ. Σπυράκη προσθέτοντας ότι η ΝΔ δεν έχει καμία αντίρρηση για την αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας. «Άλλωστε εμείς ξεκινήσαμε το 2013 την προσπάθεια αξιοποίησης των ακινήτων που ανήκουν στην Εκκλησία και έχουν καθαρούς τίτλους», επισήμανε η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ.

Για το δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών» περί συνάντησης του κ. Μητσοτάκη με τον αρχιεπίσκοπο και για το αν ασκήθηκε πίεση από τη ΝΔ σε μητροπολίτες η κ. Σπυράκη δήλωσε: «Ο πρόεδρος της ΝΔ και η ΝΔ δεν είχε καμία ενημέρωση από καμία πηγή για τα όσα ανακοίνωσαν ο πρωθυπουργός και ο αρχιεπίσκοπος και θα ήθελα να μείνω σε αυτό. Αυτό που με βεβαιότητα μπορώ να σας πω είναι ότι τοποθετηθήκαμε δημόσια. Το αν οι μητροπολίτες άκουσαν ή όχι τις αντιρρήσεις των κληρικών τους, αυτό είναι μια υπόθεση που αφορά τους μητροπολίτες».