Την κλιμάκωση των κινήσεων της Δημοκρατικής Συμπαράταξης σχετικά με την υπόθεση της προμήθειας του συστήματος ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, C4i και την εκκωφαντική σιωπή από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχολιάζει σε ανακοίνωσή του το Μέγαρο Μαξίμου.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωσή του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού αναφέρεται ότι «Η συκοφαντική επίθεση του Κινήματος Αλλαγής εναντίον του Προέδρου της Δημοκρατίας, η οποία κλιμακώθηκε με τη σημερινή επίσκεψη αντιπροσωπείας του στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, αποτελεί πρωτοφανές ηθικό, πολιτικό και θεσμικό ατόπημα».

«Μέχρι στιγμής ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ έχουν επιλέξει το ρόλο του Πόντιου Πιλάτου. Θα πάρουν θέση ή θα συνεχίσουν να συνδράμουν στις επιθέσεις κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας με τη σιωπή τους; Αναμένουμε με ενδιαφέρον» καταλήγει η ανακοίνωση του γραφείου του πρωθυπουργού.

Στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγιου βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης

Σημειώνεται ότι αντιπροσωπεία βουλευτών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΔΗΣΥ) επισκέφθηκε νωρίτερα σήμερα την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, για την υπόθεση του C4i.

Όπως έγινε γνωστό, μετά τη συνάντηση, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου θα ζητήσει από τη Βουλή το πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής και όλον τον φάκελο για την υπόθεση της Siemens, προκειμένου να διαπιστώσει εάν είχαν τεθεί υπόψη του Κοινοβουλίου όλα τα στοιχεία.

Οι βουλευτές του ΔΗΣΥ ζητούν απαντήσεις σχετικά με την πορεία της υπόθεσης του C4i και κατέθεσαν αναφορά στην κ. Δημητρίου με θέμα «Ποινικές ευθύνες πρώην υπουργών για ζητήματα διαφθοράς που ζημίωσαν το Δημόσιο». Την αναφορά υπογράφουν οι βουλευτές Βασίλης Κεγκέρογλου, Γεώργιος-Δημήτριος Καρράς, Θεόδωρος Παπαθεωδώρου και Γιάννης Κουτσούκος.

Η αντιπροσωπεία των βουλευτών επικαλείται το υπ' αριθμ. 1732/2017 βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών, με το οποίο εστάλησαν 18 κατηγορούμενοι στο εδώλιο. Όπως αναφέρουν, το βούλευμα υιοθέτησε πλήρως την εισαγγελική πρόταση, με την οποία διαπιστώθηκε ότι οι υπουργοί της κυβέρνησης του Κ. Καραμανλή ζημίωσαν το ελληνικό Δημόσιο σε ποσό που υπερβαίνει τα 147.000.000 ευρώ.

Στην αναφορά επισημαίνεται ότι «σύμφωνα με τις παραδοχές του βουλεύματος, προκύπτουν επαρκείς ενδείξεις ότι οι εκπρόσωποι της εταιρείας SAIC που υπέγραψαν την 5η και 7η τροποποίηση της σχετικής σύμβασης καθώς και ο Μιχαήλ Χριστοφοράκος, διευθύνων σύμβουλος της Siemens ΑΕ, προκάλεσαν στα ως άνω πολιτικά πρόσωπα την απόφαση να εκτελέσουν τις πράξεις αυτές (υπογραφές τροποποιήσεων και πρωτοκόλλου παραλαβής)».

Δηλώσεις Χρ. Μαρκογιαννάκη

Σε αντιπερισπασμό εκ μέρους του Κινήματος Αλλαγής, μόνο και μόνο γιατί ζητήθηκε το άνοιγμα των λογαριασμών του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη, και στελεχών της κυβέρνησής του, απέδωσε όσα τις τελευταίες ημέρες έχουν δει το φως της δημοσιότητας και αφορούν την εμπλοκή του ονόματός του στο θέμα της προμήθειας του συστήματος ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, ο πρώην υπουργός Χρήστος Μαρκογιαννάκης. Ο κ. Μαρκογιαννάκης δήλωσε ότι κατά τη διάρκεια διερεύνησης του θέματος από τη Βουλή των Ελλήνων, δεν προέκυψε κανένα στοιχείο σε βάρος του και το θέμα, όσον αφορά το πρόσωπό του, έχει κλείσει οριστικά και αμετάκλητα, ενώ σημείωσε ότι «αναμοχλεύουν το ζήτημα μόνο και μόνο για αντιπερισπασμό, επειδή ζητήθηκε το άνοιγμα των λογαριασμών του κ. Σημίτη, του αδελφού του, του κ, Χρυσοχοϊδη και του κ. Μαλέσιου».

Παράλληλα, εμφανίστηκε ενοχλημένος από τη στάση που έχει κρατήσεις η ΝΔ έως σήμερα, τονίζοντας ότι δεν τον έχει υπερασπιστεί. «Είχα την απαίτηση από το κόμμα μου, που τόσα χρόνια υπηρετώ, που ό,τι έκανα γύρω από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, που ό,τι έκανα για το σύστημα ασφαλείας, δεν ήταν προσωπική πολιτική αλλά ήταν πολιτική της κυβέρνησης, την οποία υπηρετούσα. Να βγει και να πει ότι όσον αφορά τον Μαρκογιαννάκη το θέμα έχει λήξει προ πολλού και είστε άθλιοι που επανέρχεστε» υπογράμμισε ο πρώην υπουργός.