«Ιδιαίτερα επιτυχή» χαρακτήρισε τη συνάντηση της 11ης Μεικτής Διυπουργικής Επιτροπής (ΜΔΕ) Οικονομικής, Βιομηχανικής, Τεχνολογικής και Επιστημονικής Συνεργασίας Ελλάδας-Ρωσίας, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος μετά την ολοκλήρωση της συνόδου και την υπογραφή, με τον Ρώσο υπουργό Μεταφορών, Εβγένι Ντίτριχ, του πρωτοκόλλου συνεργασίας της 11ης Συνόδου ΜΔΕ.

«Γνωρίζετε όλοι ότι οι σχέσεις Ελλάδας-Ρωσίας είναι πατροπαράδοτα καλές, γιορτάζουμε αυτή τη χρονιά τα 190 χρόνια στενών διπλωματικών σχέσεων», είπε ο κ. Κατρούγκαλος κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου που παρέθεσαν με τον κ. Ντρίτριχ. «Εργαστήκαμε συστηματικά με τον συμπρόεδρο κ. Ντίτριχ και τους συνεργάτες μας ώστε να προωθήσουμε ακόμα περισσότερο αυτές τις πολύ καλές σχέσεις, στον τομέα της οικονομίας, σε τομείς που μας ενδιαφέρουν και τις δυο χώρες, όπως είναι η ενέργεια, οι μεταφορές, τα αγροτικά προϊόντα, αλλά και οι νέες τεχνολογίες, όπου θέλουμε να έχουμε συστηματική συνεργασία», είπε.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών ανέφερε ότι κατά τις εργασίες δεν ασχολήθηκαν μόνο με θέματα οικονομίας, αλλά και με θέματα «που φέρνουν τους λαούς πιο κοντά, όπως είναι ο αθλητισμός, ο πολιτισμός, η παιδεία». «Οι δυο λαοί μας έχουν μια αμοιβαία συμπάθεια ο ένας στον άλλο, είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που φιλοξενούμε σχεδόν 1 εκατ. Ρώσους πολίτες κάθε χρόνο και θεωρούμε ότι υπάρχουν δεσμοί ανάμεσα μας που η ιστορία και οι κοινές πολιτιστικές παραδόσεις έχουν σφυρηλατήσει εδώ και αιώνες.

»Προσδοκώ κι εγώ αύριο με τη συνάντηση του πρωθυπουργού μας με τον πρωθυπουργό και τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας, να έχουμε περαιτέρω βελτίωση των σχέσεων μας», τόνισε ο κ. Κατρούγκαλος σε συνέχεια των δηλώσεων του υπουργού Μεταφορών της Ρωσίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ