«Σκληρή αντιπαράθεση ανάμεσα στις δύο κεντρικές απόψεις, ανάμεσα στις δυνάμεις της ευρείας ριζοσπαστικής, οικολογικής και σοσιαλιστικής Αριστεράς και τις συντηρητικές δυνάμεις που ηγεμονεύονται προς ώρας από την Ακροδεξιά», προβλέπει ότι θα υπάρξει τους επόμενους μήνες, τόσο στο ελληνικό όσο και στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης.

Σε άρθρο του στα «Νέα Σαββατοκύριακο», ο κ Βούτσης επισημαίνει την ανάγκη να αναζητηθούν «οι ευρύτερες δυνατές συναινέσεις» ώστε η επόμενη Βουλή να προχωρήσει στη συνταγματική αναθεώρηση, αλλά και προκειμένου να διερευνηθούν και να αποδοθούν ευθύνες «για υποθέσεις διαφθοράς και διαπλοκής, τις οποίες η Δικαιοσύνη και οι Εξεταστικές Επιτροπές της Βουλής έχουν φέρει στην επιφάνεια».

Υποστηρίζει ακόμα ότι η υπερψήφιση του προϋπολογισμού και το σύνολο των νόμων που υλοποιούν τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ «προσφέρουν μια πειστική απάντηση στις αμφισβητήσεις που υπήρξαν διεθνώς, αλλά και από τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης στη χώρα για το κατά πόσον βρισκόμαστε σε σωστό δρόμο».

Ο πρόεδρος της Βουλής εκφράζει επίσης την άποψη ότι η Συμφωνία των Πρεσπών και η πορεία υλοποίησής της «προσδίδει αφενός ευρύτερο κύρος στη χώρα και αφετέρου σημαντικές δυνατότητες για τη συνανάπτυξη και τη σταθερότητα στις χώρες των Βαλκανίων». Τέλος, σημειώνει ότι «η χώρα έχει αναδειχθεί ως ένας πόλος πολιτικής και γεωστρατηγικής σταθερότητας» στα Βαλκάνια και στην Ανατολική Μεσόγειο.