«Αυτή τη στιγμή τα δεδομένα συνηγορούν υπέρ της άποψης ότι υπάρχει η πλειοψηφία που θα κυρώσει τη συμφωνία των Πρεσπών, ενώ δεν υπάρχει η πλειοψηφία των 151 βουλευτών, που απαιτεί το Σύνταγμα, για να υλοποιηθεί ο πάγιος πόθος του Κυρ. Μητσοτάκη και των συμφερόντων που τον στηρίζουν να ρίξουν την κυβέρνηση Τσίπρα», υπογράμμισε ο Δημήτρης Παπαδημούλης, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ3.

«Γι’ αυτό», συνέχισε, «αυτή την ώρα επικρατεί στην κυβέρνηση και στον ΣΥΡΙΖΑ ηρεμία και αυτοπεποίθηση, ενώ υπάρχει μεγάλη όρεξη για επιτάχυνση των ρυθμών, καθώς πέρα από τα θετικά μέτρα που ψηφίστηκαν στο τέλος του ’18, με τον προϋπολογισμό του ’19 και τα πρώτα μεταμνημονιακά μέτρα, έχουμε μπροστά μας το επόμενο διάστημα προς υλοποίηση αρκετά ακόμη θετικά μέτρα: την αύξηση του κατώτατου και την κατάργηση του υποκατώτατου μισθού, τις 120 δόσεις, που θα δώσουν μια ανάσα στους μικρομεσαίους επιχειρηματίες, και κυρίως την επιτάχυνση των ρυθμών ανάπτυξης της οικονομίας, που συνεπάγεται ταχύτερη μείωση της ανεργίας».

«Αυτά», όπως διεμήνυσε ο επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, «απαιτούν σταθερότητα κι όχι αναμπουμπούλα. Γι’ αυτό πιστεύω ότι ανεξαρτήτως κομματικών πεποιθήσεων η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού θέλει τώρα σταθερότητα, ανάπτυξη, μείωση της ανεργίας και δουλειές, περισσότερες αισιόδοξες προοπτικές και μεγαλύτερη σιγουριά ότι θα υπάρξουν κι άλλα επουλωτικά, θετικά μέτρα».

Αναφορικά με τη «γνωστή και δεδομένη» διαφωνία μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, γύρω από το θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών, και «καθώς αυτή η συγκυβέρνηση -παρά τις μεγάλες διαφορές των δύο κομμάτων- έχει διαρκέσει τέσσερα χρόνια και έχει πετύχει αρκετά θετικά πράγματα, αυτό που χρειάζεται τώρα είναι ένα ήρεμο, ώριμο και πολιτισμένο "διαζύγιο"», είναι η άποψη του Δ. Παπαδημούλη.

Επιπροσθέτως, σημείωσε, «το Σύνταγμα δίνει σαφείς απαντήσεις στα πάντα. Όσοι τα αμφισβητούν, και κυρίως ο Κ. Μητσοτάκης, ο οποίος εδώ και τρία χρόνια ζητά εκλογές, αν πιστεύει πραγματικά ότι η κυβέρνηση Τσίπρα δεν έχει την εμπιστοσύνη της Βουλής, ας καταθέσει πρόταση δυσπιστίας για να μετρηθούμε».

Ερωτηθείς για τη χθεσινή επίσημη δήλωση του εκπροσώπου της Κομισιόν στο Euractiv -σε συσχέτιση με προηγούμενη δήλωση του πρώην πρωθυπουργού Κ. Σημίτη- ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε: «Είναι ένα ηχηρό χαστούκι διάψευσης της καταστροφολογικής πρόβλεψης του Κώστα Σημίτη, ότι δήθεν η Ελλάδα κινδυνεύει με νέο μνημόνιο. Νομίζω ότι αυτό το ηχηρό χαστούκι από την Κομισιόν δεν είναι μόνο στα "μάγουλα" του πρώην πρωθυπουργού, αλλά και σε όλες τις εγχώριες καταστροφολογικές προβλέψεις, των οποίων ηγείται η ΝΔ. Θα ήθελα να θυμίσω σε όσους προσπαθούν να καλλιεργούν κλίμα εναντίον της χώρας, με τέτοιου είδους άστοχες και άκαιρες προβλέψεις, ότι είναι η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ που έβαλαν τη χώρα στα μνημόνια και είναι η κυβέρνηση Τσίπρα που την έβγαλαν από τα μνημόνια».

Κλείνοντας και «μιας και ο κ. Σημίτης είναι πολυπράγμων και λαλίστατος, θα ήθελα να μας πει επιτέλους και ποια είναι η γνώμη του για τη συμφωνία των Πρεσπών. Γιατί στο θέμα αυτό έχουμε το παράδοξο πρώην πρωθυπουργοί να έχουν πιει το αμίλητο νερό. Ρωτάω λοιπόν: Τι λένε ο Κώστας Σημίτης, ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Κώστας Καραμανλής για τη συμφωνία των Πρεσπών; Δεν τους έχω ακούσει να μιλάνε και υπάρχουν ορισμένα πράγματα για τα οποία η σιωπή δεν είναι χρυσός».