Στην απόφαση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή στην περίπτωση που οι Ανεξάρτητοι Έλληνες άρουν την εμπιστοσύνη τους προς την κυβέρνηση, αναφέρεται, μεταξύ άλλων, σε συνέντευξή της στο Έθνος της Κυριακής, η Περιφερειάρχης Αττικής και μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, Ρένα Δούρου, τονίζοντας ότι αυτή «εκθέτει την Αξιωματική Αντιπολίτευση αναδεικνύοντας τα αδιέξοδά της».

Συγκεκριμένα η Ρ. Δούρου, τονίζει ότι ο πρωθυπουργός «ξεκαθάρισε το τοπίο» με την επιλογή του «καθαρού δρόμου της δημοκρατικής νομιμότητας». «Ήταν μια τοποθέτηση που εξέθεσε την αξιωματική αντιπολίτευση, αναδεικνύοντας τα αδιέξοδά της και φανερώνοντας ότι έχει ποντάρει σε «λάθος άλογο», καθώς ζητά, με μοναδικό επιχείρημά της την καταστροφολογία, εκλογές», αναφέρει η ίδια.

Υπογραμμίζει ότι πλέον «ο τόπος έχει εισέλθει στο κεφάλαιο «κανονικότητα». Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο ο πρωθυπουργός επιμένει στην εξάντληση της τετραετίας». Αποτιμώντας δε, το μέχρι σήμερα έργο της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, αφού παρατηρεί ότι ήταν «η πρώτη κυβέρνηση που αποκατέστησε τις συμμαχικές κυβερνήσεις στα μάτια των πολιτών, καθώς αυτές είχαν ταυτιστεί με την επιβολή μνημονίων» και ότι βασίστηκε «σε προγραμματική συμφωνία, και όχι σε λευκά χαρτιά που συμπληρώνονταν κατόπιν εορτής, όταν δηλαδή οι αρχηγοί των κομμάτων είχαν ήδη συμφωνήσει στο «μοίρασμα» των υπουργείων», επισημαίνει ότι «μέσα σε δύσκολες δημοσιονομικά συνθήκες, έφερε αποτελέσματα. Έβαλε τέλος στην επιτροπεία, μειώνει την ανεργία, επαναρυθμίζει τις σχέσεις εργασίας υπέρ των εργαζομένων, δημιουργεί κοινωνικό κράτος».

Απαντώντας σχετικά με την τραγωδία στην Ανατολική Αττική, η Ρ. Δούρου επαναλαμβάνει ότι δεν υπάρχουν ποινικές ευθύνες στην Περιφέρεια Αττικής, τονίζοντας την πεποίθησή ότι αυτό «θα επιβεβαιωθεί σε κάποιο από τα στάδια της όλης διαδικασίας». «Ζητούμενο για εμένα είναι να μη μείνει τελικά καμία «σκιά», ακόμα και σε εκείνους οι οποίοι, από πολιτικό φανατισμό, έχουν θολωμένη κρίση», λέει η ίδια, προσθέτοντας «Δεν πρόκειται να πάρω τη σκυτάλη από άλλους πολιτικούς, οι οποίοι, όταν τους ερευνά η Δικαιοσύνη, αρχίζουν να κραυγάζουν περί συκοφάντησης, απειλούν δικαστικούς λειτουργούς με μηνύσεις, μιλούν για σκευωρίες, πολιτικές σκοπιμότητες και πολιτικές διώξεις».

Η ίδια τέλος, μιλώντας για τις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, αφού παρατηρεί ότι «αντίπαλοί μας στην Αττική δεν είναι τα πρόσωπα, αλλά οι πολιτικές» θέτει το, κατά τη γνώμη της, δίλημμα των εκλογών: «επιστροφή στις πρακτικές του ‘χθες' ή συνέχιση όλων αυτών που εμείς ξεκινήσαμε στην Περιφέρεια Αττικής, και τα οποία γίνονται για πρώτη φορά;»

Παράλληλα αναφέρεται στο έργο που συντελείται σήμερα στην Περιφέρεια Αττικής, λέγοντας ότι «εμείς δυνατά και αθόρυβα δουλεύουμε επί τέσσερα χρόνια, ανατρέποντας τις παλιές πρακτικές». «Αυτό, προφανώς, ενοχλεί ορισμένους. Εκείνους που θέλουν την επιστροφή στον ‘παλιό καλό καιρό'».