Την Κίνα θα επισκεφτεί από αύριο έως τις 23 Δεκεμβρίου ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, ύστερα από πρόσκληση του Εθνικού Λαϊκού Κογκρέσου.

Ο κ. Παπαδημούλης θα έχει συναντήσεις με τον πρόεδρο του Εθνικού Λαϊκού Κογκρέσου Zhang Dejiang, τον αντιπρόεδρο Arken Imirbaki, τον υφυπουργό Εξωτερικών Chao Wang και τον αντιπρόεδρο της διοίκησης Εθνικού Τουρισμού Jiang Du και τον επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Πεκίνο, πρέσβη κ. Schweisgut.

Μετά το Πεκίνο, ο Δημήτρης Παπαδημούλης θα επισκεφθεί τη Σαγκάη και το Χάνγκζου, όπου θα συναντηθεί με τους προέδρους των αντίστοιχων Λαϊκών Κογκρέσων.

Η επίσκεψη του κ. Παπαδημούλη είναι η πρώτη Ευρωπαίου αξιωματούχου στην Κίνα μετά από αρκετούς μήνες και σηματοδοτεί την επανεκκίνηση των διμερών επαφών ΕΕ-Κίνας, μετά και την πραγματοποίηση της 40ής Διακοινοβουλευτικής Συνάντησης ΕΕ-Κίνας στο Στρασβούργο τον Νοέμβριο.

Σκοπός της είναι η ενίσχυση του διαλόγου και της συνεργασίας ΕΕ-Κίνας, ως στρατηγικών εταίρων στη βάση του αμοιβαίου οφέλους, στο πλαίσιο της οποίας η Ελλάδα μπορεί να έχει σημαντικά γεωστρατηγικά και οικονομικά οφέλη.