Την άμεση προσφυγή του στη δικαιοσύνη ανακοίνωσε το ΠΡΑΤΤΩ του πρώην υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά για τις δηλώσεις του πρώην υπουργού Άμυνας, Πάνου Καμμένου, σχετικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών. Τον χαρακτηρίζει εθνικό ψεύτη και κοινό συκοφάντη. «ΔΙΑ-ΠΡΑΤΤΩ ρήμα το συναντάμε συχνά σε εκφράσεις όπως "διαπράττει προδοσία"», η απάντηση Καμμένου μέσω twitter.

«Το ΠΡΑΤΤΩ προσφεύγει άμεσα στη δικαιοσύνη, «μετά από τις δύο μηνυτήριες αναφορές που έχουν ήδη κατατεθεί στην Εισαγγελία για παράνομες και ακραίες πρακτικές σε βάρος του προέδρου του. Πρακτικές άκρως προσβλητικές για την τιμή, την υπόληψη και την προσωπικότητα του.»

Όπως αναφέρει, οι μεθοδεύσεις αυτές «αποσκοπούν στην αποτροπή της επικύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών από την Βουλή των Ελλήνων και υπονομεύουν τη λειτουργία της δημοκρατίας». Προσθέτει, δε, ότι «η παρούσα προσφυγή είναι πράξη προάσπισης της δημοκρατίας από εκείνους που θέλουν να την φθείρουν. Επιπλέον, παρέχει τη δυνατότητα στον κύριο Καμμένο να εκθέσει ενώπιον της ελληνικής δικαιοσύνης τις συκοφαντίες, ύβρεις και ψέματά του. Με την προσφυγή θα καταφανεί ότι ο εν λόγω κύριος είναι ο «Εθνικός ψεύτης» και ένας κοινός συκοφάντης».

Άμεση ήταν απάντηση του προέδρου των ΑΝΕΛ Πάνου Καμμένου μέσω twitter: ΔΙΑ-ΠΡΑΤΤΩ: ρήμα το συναντάμε συχνά σε εκφράσεις όπως «διαπράττει προδοσία» η «διαπράττει έγκλημα» δεν συνηθίζεται συχνά για καλό σκοπό.

Υπενθυμίζεται ότι ο Πάνος Καμμένος την περασμένη Πέμπτη είχε κάνει ένα λογοπαίγνιο με υπονοούμενα στο twitter με τις λέξεις ΠΡΑΤΤΩ και εισΠΡΑΤΤΩ.