''Να επιδιώξουμε με ειλικρίνεια την εθνική συνεννόηση. Η εθνική συνεννόηση δεν ταυτίζεται κατ’ ανάγκη με κυβερνητικές συνεργασίες'', είπε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά μιλώντας στο 11ο συνέδριο της ΝΔ. Νωρίτερα ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε στην ομιλία του άνοιγμα προς το Κίνημα Αλλαγής.

Μεγάλη έμφαση η κυρία Γεννηματά έδωσε στην επιδίωξη μιας Εθνικής Γραμμής για όλα τα μεγάλα θέματα της χώρας, που ωστόσο δεν σημαίνει κυβερνητική συνεργασία.

''Η περίοδος του μικρού και κακέκτυπου δικομματισμού, ανήκει οριστικά στο παρελθόν. Οι πολιτικοί συσχετισμοί αλλάζουν και νέες πραγματικότητες δημιουργούνται. Όσοι επιμένουν να αναζητούν βολικά κυβερνητικά συμπληρώματα και δεκανίκια εξουσίας δεν είναι σε επαφή με την νέα πραγματικότητα που υπάρχει και στη χώρα και στο πολιτικό σύστημα!', είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με την Φώφη Γεννηματά, ''όσον μας αφορά, μετά και τις πρόσφατες διαδικασίες μας και την δυναμική της συμμετοχής εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών, στοχεύουμε σε Πρωταγωνιστικό ρόλο στην πολιτική ζωή της χώρας. Με προοδευτικό πολιτικό πρόγραμμα, που θα επικυρωθεί από το επικείμενο Συνέδριό μας.

Λέμε όχι σε όσους προσπαθούν να εξυπηρετήσουν τα μικροκομματικά τους συμφέροντα, επιδιώκοντας «πολιτικά μέτωπα» κάθε μορφής που διχάζουν. Γιατί εμείς , ανοιχτά «μέτωπα» έχουμε με το λαϊκισμό και τη συντήρηση. Είναι ώρα να ενώσουμε και όχι να διχάζουμε τον λαό μας''.

Η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής εξέφρασε την πεποίθηση ότι ''είναι ανάγκη να γυρίσουμε οριστικά τις σελίδες του παρελθόντος, να κλείσουμε τους λογαριασμούς μας μαζί του. Μέσα από την αποδοχή της πρότασής μας, για εξεταστική επιτροπή για τις εξελίξεις στην οικονομία, από την είσοδό μας στο ευρώ μέχρι σήμερα''.

Σχετικά με την έξοδο από την κρίση, η κυρία Γεννηματά τόνισε ότι ''απαιτεί ολοκληρωμένο σχέδιο, μια εθνική γραμμή για ένα νέο μοντέλο παραγωγής, που θα οδηγήσει σε βιώσιμη ανάπτυξη, σε προσέλκυση υγιών επενδύσεων, στην παραγωγή νέου πλούτου στην χώρα.

Απαιτεί όμως και μια τολμηρή πολιτική δίκαιης διανομής αυτού του πλούτου, που θα στηρίζει την μεσαία τάξη και θα μειώνει ριζικά τις Κοινωνικές Ανισότητες'', υπογράμμισε.