''Είμαι σίγουρος πως θα καταφέρετε να συναντηθούμε'' είπε απευθυνόμενος προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεωδοράκης, κατά την ομιλία του στο 11ο Συνέδριο της ΝΔ. Νωρίτερα, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είχε κάνει άνοιγμα προς το Κίνημα Αλλαγής.

 Επιπλέον, ο κ. Θεοδωράκης κάλεσε τη ΝΔ να απαλλαχθεί από τις πελατειακές σχέσεις και τον κρατισμό του παρελθόντος λέγοντας πως ''το κόμμα σας θεώρησε σε πολλές περιπτώσεις το κράτος σαν προσωπικό τους λάβαρο. Έχετε αναγνωρίσει την ευθύνη του κόμματο σας και αυτό σας τιμά, αλλά δεν αρκεί. Πρέπει τα σχέδια σας να γίνουν πράξη''.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης άσκησε σκληρή κριτική και στη συγκυβέρνηση, αναφέροντας πως ''οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ πανηγυρίζουν για τους ίδιους λόγους που πιο παλιά έβριζαν και χτυπούν τα σφυριά στην wall Street''.

''Η νίκη δεν θα επιτευχθεί με ευχολόγια και λαϊκισμούς. Δεν πρέπει κανείς από εμάς να αντιγράψει τους ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ για να νικήσει τον λαϊκισμό τους,'' είπε.

Αναφέρθηκε επίσης κατά την ομιλία του στις διεργασίες στην κεντροαριστέρα και στην δημιουργία του νέου πολιτικού φορέα τονίζοντας: «Εμείς στο ποτάμι πήραμε την απόφαση να ιδρύσουμε το Κίνημα Αλλαγής. Ο τόπος έχει ανάγκη από μεγάλες συναινέσεις. Θα πρέπει να συμφωνήσουμε ότι εδώ που έχει φτάσει η πατρίδα οι άγονες κομματικές αντιπαραθέσεις, δεν αλλάζουν τις ζωές των ανθρώπων».