«Δημιουργούμε την Αττική Ριβιέρα, αλλάζουμε το πρόσωπο της Αττικής με την κομβικής σημασίας παρέμβαση στον Φαληρικό όρμο», τόνισε η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, στο πλαίσιο χθεσινής εκδήλωσης που οργανώθηκε από τη νομαρχιακή επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Δυτικής Αθήνας.

Ένα σύντομο απολογισμό του έργου της Περιφερειακής Διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικό Μολύβι» στο Αιγάλεω, το βράδυ της Τετάρτης, 30 Ιανουαρίου.

Στην ανοιχτή πολιτική εκδήλωση με θέμα «4 χρόνια διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ», μετείχαν ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρης Βίτσας και ο δήμαρχος Αιγάλεω Δημήτρης Μπίρμπας.

Κατά την παρέμβασή της η περιφερειάρχης αναφέρθηκε, όπως είπε στα πεπραγμένα της «πρώτης αριστερής διοίκησης στη μεγαλύτερη Περιφέρεια του τόπου και μία από τις σημαντικότερες της Ευρώπης», τονίζοντας ότι «υπόθεση της Περιφέρειας Αττικής δεν είναι μια υπόθεση που αφορά μία παράταξη ή ένα πρόσωπο».

«Αφορά, πέρα από τη δημιουργία των σοβαρών υποδομών που λείπουν από την Αττική εδώ και δεκαετίες, και στην άσκηση κοινωνικής πολιτικής, της πολιτικής που δεν βρίσκεται ούτε στην πολιτική σκέψη ούτε στον προγραμματικό λόγο εκείνων των κομμάτων που χρεοκόπησαν τη χώρα καθώς και των αυτοδιοικητικών τους παρατάξεων, που τον τελευταίο καιρό "βγάζουν και γλώσσα"». «Των δυνάμεων δηλαδή που ευθύνονται για χρόνια προβλήματα της Αττικής», τόνισε η ίδια προσθέτοντας: «αφορά στην εμβάθυνση και τη διεύρυνση ρόλου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ως τη βαθμίδα της διοίκησης που βρίσκεται κοντύτερα στο πλευρό της κοινωνίας, του πιο γνήσιου κύτταρου έκφρασης των πολιτών, του αναχώματος κατά του φασισμού και της ακροδεξιάς».

Η ίδια παρατήρησε ότι η σημερινή Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής «στη Διοίκηση της Περιφέρειας επιχειρήσαμε και επιχειρούμε να αλλάξουμε το υπόδειγμα άσκησης διοίκησης, εγκαθιδρύοντας ένα νέο μοντέλο διοίκησης που να ανταποκρίνεται στο ρόλο της Αυτοδιοίκησης και δείχνοντας στην πράξη το νέο ήθος». «Συγκρουστήκαμε με συμφέροντα μικρά και μεγάλα, ξεβολέψαμε καταστάσεις, δείχνοντας την πραγματική θέση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, για αυτό και δεχθήκαμε και δεχόμαστε και θα δεχθούμε τους επόμενους μήνες λυσσαλέα κριτική».

Η κ. Δούρου αφού έκανε λόγο για την ανάγκη «ουσιαστικής άσκησης των αρμοδιοτήτων», την «αντιμετώπιση της γραφειοκρατία που συχνά είναι άλλοθι της διαφθοράς», τόνισε ότι «συλλογικά έχουμε καταφέρει να παράξουμε σημαντικό έργο στην Περιφέρεια Αττικής, χωρίς μικροπαραταξιακές παρωπίδες με μόνο κριτήριο τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών».

«Δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στα έργα υποδομής και τα κοινωνικά έργα που έπρεπε να είχαν γίνει εδώ και πολλά χρόνια και εντάξαμε και ωριμάσαμε 845 έργα συνολικού ύψους 1,85 δις που αποτελεί το 86% του Τεχνικού Προγράμματος, ουσιαστικά έχουμε αλλάξει όλο το Τεχνικό Πρόγραμμα που βρήκαμε από την προηγούμενη Διοίκηση», τόνισε μεταξύ άλλων. Προσθέτοντας ότι «έχουμε προχωρήσει σε 168 αντιπλημμυρικά έργα, μισού δισεκατομμυρίου ευρώ» και ότι «χάρη στον τρόπο που λειτουργήσαμε υπηρεσιακοί και αιρετοί είναι θέμα μηνών να ολοκληρωθούν τα αντιπλημμυρικά έργα στη Μάνδρα για πρώτη φορά από τότε που η Μάνδρα οικοδομήθηκε».

«Σήμερα στην Αττική λειτουργούν 327 εργοτάξια που δίνουν δουλειά σε ανθρώπους, που τονώνουν τις τοπικές αγορές, που αλλάζουν τις τοπικές κοινωνίες» τόνισε η ίδια, τονίζοντας ότι η «υπογραφή» της Περιφερειακής Διοίκησης είναι η ανάπλαση του Φαληρικού όρμου. «Δημιουργούμε την Αττική Ριβιέρα, αλλάζουμε το πρόσωπο της Αττικής με την κομβικής σημασίας παρέμβαση στον Φαληρικό όρμο» τόνισε, μεταξύ άλλων, η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου.