Η επεξεργασία ειδικού συστήματος αξιολόγησης για τους δήμους, θα αποτελέσει το αντικείμενο επιτροπής, όπως ανέφερε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου σε συνάντηση που είχε με την Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΕ-ΟΤΑ).

Η επιτροπή θα συσταθεί με εκπροσώπους των υπουργείων Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, καθώς και της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Η κ. Ξενογιαννακοπούλου δεσμεύτηκε ακόμα ότι θα επανεξεταστεί το θέμα της συμμετοχής των υπαλλήλων με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου (ΙΔΑΧ) στο ενιαίο σύστημα κινητικότητας με όρους ίσης μεταχείρισης σε σχέση με το μόνιμο προσωπικό. Σημειώνεται ότι στον νόμο για το ΑΣΕΠ που ψηφίστηκε πρόσφατα, περιέχεται διάταξη που προβλέπει ότι στη διαδικασία κάλυψης οργανικών θέσεων μόνιμου προσωπικού που προκηρύσσονται μέσω της κινητικότητας, θα μπορούν να επιλέγονται και οι υπάλληλοι ΙΔΑΧ υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα υποβληθούν αιτήσεις από υπαλλήλους Δημοσίου Δικαίου.

Σχετικά με την επαναφορά των πρώην δημοτικών αστυνομικών στους δήμους, η υπουργός ανέφερε ότι θα επισπευσθούν οι διαδικασίες προσλήψεων στα σωφρονιστικά καταστήματα, προκειμένου οι τελευταίοι να «απεγκλωβιστούν» από αυτά.

Για το θέμα της λεγόμενης «τροπολογίας Γεροβασίλη», που αποκλείει από τις κρίσεις προϊσταμένων όσους αρνήθηκαν να αξιολογήσουν τους υφισταμένους τους, υποσχέθηκε ότι το επόμενο διάστημα το υπουργείο θα επεξεργαστεί τροπολογία που θα ανακαλεί την πρώτη. Τέλος, η κ. Ξενογιαννακοπούλου, απαντώντας σε σχετικό αίτημα της ΠΟΕ-ΟΤΑ, είπε ότι με ρύθμιση θα δίνεται η δυνατότητα στους εργαζομένους του κλάδου Διεκπεραίωσης Πολιτών των ΚΕΠ να μετακινούνται σε άλλες υπηρεσίες με βάση τις ανάγκες των δήμων.