«Καλοδεχούμενη η εισαγγελική παρέμβαση, καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, μιλώντας στην ΕΡΤ1, ο οποίος διέψευσε κατηγορηματικά ότι ηχογράφησε τη συνομιλία του με τον διοικητή της ΤτΕ, Γιάννη Στουρνάρα, σχετικά με το δάνειο που πήρε από την Attica Bank.

Ο αναπληρωτής υπουργός συνέδεσε το θόρυβο για το δάνειο των 100.000 ευρώ που πήρε από την Attica Bank με τις αποκαλύψεις του για τη Novartis και το ΚΕΕΛΠΝΟ και άφησε σαφέστατες αιχμές κατά της συζύγου του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας.

Ο πανικός αυτός δημιουργήθηκε γιατί θέλουν να κρύψουν τις αποκαλύψεις Τσουκάτου για το ΠΑΣΟΚ, για το χρηματοδότη της Μαρέβας Μητσοτάκη και για τα χρήματα που έπαιρναν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, μίζες από τη Siemens», δήλωσε και χαρακτήρισε «γελοιότητες» τα περί κακουργηματικών πράξεων και περί ηχογραφήσεων.

«Από τα 340 δισεκατομμύρια ευρώ του δημοσίου χρέους, τα 85 προήλθαν από τις υπερτιμολογήσεις φαρμάκων», ανέφερε.

 «Από που κι ως που είναι “θεσμική εκτροπή” ένας άνθρωπος που τον έχουν κατακρεουργήσει επί 3 μέρες τα ΜΜΕ να μην πάρει τηλέφωνο τον τραπεζίτη και να ζητήσει έλεγχο και ευαισθησία και για άλλα δάνεια;» είπε ο κ. Πολάκης. Υποστήριξε μάλιστα ότι «πρώτη φορά ήταν που μίλησα με τον κ. Στουρνάρα. Μια φορά τον είχα δει στη γιορτή για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, δεν είχαμε μιλήσει».

Σε σχέση με το δάνειο που πήρε, διερωτήθηκε: Να ζητήσω και συγνώμη που δεν βρήκα τα λεφτά αλλιώς και πήγα και έβαλα υποθήκη περιουσιακά μου στοιχεία; Ο κ. Πολάκης εξαπέλυσε βολές κατά του κ. Στουρνάρα λέγοντας: «Γιατί δεν έχει ελέγξει μια σειρά από πολίτες που πήραν δάνεια με αέρα κοπανιστό και ελέγχει ένας υπουργό που έχει βγάλει όλα τα σκάνδαλα στον αέρα;»

«Ο κ. Στουρνάρας να αποδείξει ότι είναι ανεξάρτητη αρχή και να διερευνήσει και τα δάνεια της ΝΔ και του "Πρώτου Θέματος"» επανέλαβε ο κ. Πολάκης.

«Θα ποινικοποιήσουμε το αν ένας πολιτικός μπορεί να πάρει δάνειο; Ή έπρεπε να τα καλύπτουμε, με βαλίτσες και με άλλους τρόπους που γίνονταν παλιά;» αναρωτήθηκε ο κ. Πολάκης. 

«Παρέμβαση στην Δικαιοσύνη δεν είναι η πολιτική κριτική, αλλά να απειλείς την Δικαιοσύνη όταν βρίσκεσαι υπό διερεύνηση όπως κάνουν άλλοι», ανέφερε. 

Ο κ. Πολάκης έδειξε τους φακέλους με τα στοιχεία για τον Εισαγγελέα που έχει στο γραφείο του, για τα σκάνδαλα στο χώρο της Υγείας και υπογράμμισε ότι μιλάει μόνο  με στοιχεία μιλάει. 

Επίσης ο αν. υπουργός αναφέρθηκε στην καταδίκη του κ. Γιαννακού για την περίπτωση της Ζακύνθου για την οποία κανένα ΜΜΕ δεν μίλησε, ή για τη δίωξη του κ. Πουλή για το ΚΕΕΛΠΝΟ.