Τη δημιουργία ενός «πολύμορφου συμμαχικού αστερισμού» με τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ, δυνάμεων της ανανεωτικής αριστεράς και της κεντροαριστεράς, της οικολογίας και του δημοκρατικού κέντρου προτείνει ο αντιπρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης. Υποστηρίζει την υποψηφιότητα Μπακογιάννη για τη θέση του ΓΓ του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στο news 24/7 και στο δημοσιογράφο Βασίλη Σκουρή, ο κ. Παπαδημούλης τονίζει μεταξύ άλλων: «Υπάρχουν πολλά «ρυάκια» που καλούνται, μέσω διαλόγου, να συγκλίνουν σε ένα πρόγραμμα με τον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή η θετική κινητικότητα μπορεί να πάρει και χαρακτηριστικά ενός πολύμορφου συμμαχικού «αστερισμού» με τη συμμετοχή πολιτικών κινήσεων και προσωπικοτήτων».

Ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου δηλώνει ότι σε αυτό τον διάλογο «είναι ευπρόσδεκτες» κινήσεις όπως η ΔΗΜΑΡ, πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ, ο Σπύρος Λυκούδης, αλλά και δυνάμεις από το Ποτάμι, ενώ ασκεί σκληρή κριτική στην ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, την οποία κατηγορεί ότι παραμένει εγκλωβισμένη σε μια ακραία αντι-ΣΥΡΙΖΑ ρητορική.

Ο Δ. Παπαδημούλης προβλέπει, επίσης, ότι ο Μάνφρεντ Βέμπερ δεν θα είναι τελικά ο διάδοχος του Γιούνκερ στην Προεδρία της Κομισιόν. Όπως λέει, «είναι πολύ πιο δεξιός από τον Ζ. Κ. Γιούνκερ και την Άγγελα Μέρκελ» και εκτιμά ότι «είναι απίθανο η Αριστερά, οι Σοσιαλιστές, οι Πράσινοι ή ακόμη και οι Φιλελεύθεροι να στηρίξουν μια τέτοια επιλογή». Προσθέτει, μάλιστα, ότι «κάτι τέτοιο θα ήταν εφιαλτικό σενάριο για την Ευρώπη», σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «ο Βέμπερ έχει τόση σχέση με τον Γιούνκερ, όση ο φάντης με το ρετσινόλαδο».

Τέλος, ο Δ. Παπαδημούλης στηρίζει την υποψηφιότητα της Ντόρας Μπακογιάννη για τη θέση του ΓΓ του Συμβουλίου της Ευρώπης, λέγοντας: «Ως ο μόνος Έλληνας Αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, συνομολογώ ότι κάθε υποψηφιότητα Ελληνίδας ή Έλληνα για μια διακριτή θέση στους Ευρωπαϊκούς Θεσμούς, είναι θετική για την πατρίδα μας».