"Η προσπάθεια της ΝΔ να κάνει αντιπολίτευση, με αφορμή την επιστροφή αναδρομικών που η ίδια είχε αρνηθεί να καταβάλει και να συκοφαντήσει τον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), πέφτει στο κενό" αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος.

"Η ΝΔ, αντί να απολογείται που άφησε για χρόνια απλήρωτους τους συνταξιούχους των ειδικών μισθολογίων, επιχειρεί για ακόμη μία φορά να παραπλανήσει, αποδίδοντας στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης τα περιορισμένα, σε σχέση με τον αριθμό των δικαιούχων, λάθη που εντόπισαν οι υπηρεσίες του ΕΦΚΑ στα αρχεία της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ), λόγω ελλιπών στοιχείων" επισημαίνει ο κ. Πετρόπουλος.

Όπως σημειώνει, σε εφαρμογή του άρθρου 15 του ν. 4575/2018, η κυβέρνηση κατέβαλε σχεδόν 400 εκατ. ευρώ σε 125.568 συνταξιούχους των ειδικών μισθολογίων, εκ των οποίων 109.234 ήταν ένστολοι.

"Οι πληρωμές έγιναν και ελέγχθηκαν με βάση τα αρχεία που τηρούνται στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων. Οι διαφορές για όσες περιπτώσεις προέκυψαν, θα αντιμετωπιστούν, όπως ο νόμος ορίζει. Αλλά δεν δικαιούται η ΝΔ να ομιλεί για προβλήματα που η ίδια έχει δημιουργήσει" διευκρινίζει ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης.