Επανάληψη του ματαιωμένου συνεδρίου της Καλαμάτας σε μια fast track διαδικασία στις 4 Απριλίου αποφάσισε κατά πλειοψηφία η διοίκηση της ΓΣΕΕ σε άλλη μια συνεδρίαση με επεισόδια και προπηλακισμούς. Ωστόσο το τοπίο παραμένει εξαιρετικά ρευστό, όπως και το ενδεχόμενο ορισμού προσωρινής διοίκησης.

Του Ανδρέα Πετρόπουλου

Το ΠΑΜΕ με αφορμή την παρουσία του προέδρου της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Δημήτρη Καραγεωργόπουλου (είχε παραιτηθεί στο συνέδριο της Καλαμάτας αλλά μετά τη ματαίωση του συνεδρίου της Καλαμάτας, ανακάλεσε την παραίτηση) προχώρησε σε διάλυση και της χθεσινής διαδικασίας καθώς δεν έγινε δεκτή η απαίτησή του να μείνουν εκτός συνεδρίου τουλάχιστον 50 σύνεδροι της πλειοψηφίας τους οποίους θεωρεί παράτυπους.

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γ. Παναγόπουλος  ζήτησε να διεξαχθεί η συνεδρίαση της Ολομέλειας, η θητεία της οποίας λήγει στο τέλος του μήνα. Συγκεκριμένα, όπως υποστηρίζει η πλευρά Παναγόπουλου η θητεία της σημερινής διοίκησης της ΓΣΕΕ λήγει κατά μία νομική άποψη στις 21 Μαρτίου, οπότε είχε ολοκληρωθεί το προηγούμενο Συνέδριο της Συνομοσπονδίας ή ακόμα και στις 24 Απριλίου που η τωρινή διοίκηση είχε συγκροτηθεί σε σώμα πριν από δυο χρόνια. Στην ίδια λογική, σημειώνουν ότι αν δεν έχει προκηρυχθεί συνέδριο έως τη λήξη της θητείας της, η διοίκηση της ΓΣΕΕ κηρύσσεται έκπτωτη και διορίζεται νέα διοίκηση από το Πρωτοδικείο. Ωστόσο οι νομικοί της Συνομοσπονδίας διαβεβαιώνουν πως με την εκ νέου προκήρυξη του συνεδρίου σήμερα δεν τίθεται θέμα διορισμού διοίκησης από το Πρωτοδικείο.

Σύμφωνα με την απόφαση της πλειοψηφίας: 

"Η Ολομέλεια της Διοίκησης της ΓΣΕΕ με ψήφους 30 από τους 41 παρόντες "αποφάσισε την πραγματοποίηση του 37ου συνεδρίου της ΓΣΕΕ, με σκοπό τη διενέργεια εκλογών για την ανάδειξη των καταστατικών οργάνων διοίκησής μας, στις 4.4.2019, ημέρα Πέμπτη, σε τόπο που θα εγγυάται την ασφαλή και ομαλή διεξαγωγή του. Για τον σκοπό αυτό πρέπει να εξουσιοδοτήσουμε την Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ να αποφασίσει τον ακριβή τόπο διεξαγωγής του συνεδρίου μας αφού προηγηθεί σχετική έρευνα με σκοπό τη διασφάλιση της πραγματοποίησης του συνεδρίου και της ασφάλειας των συνέδρων".