«Τον αυτοκινητόδρομο που συνδέει απευθείας την Υλίκη με την Ελευσίνα, ένα σημαντικό έργο προϋπολογισμού 75 εκατομμυρίων ευρώ, που υλοποιεί σήμερα, με ίδιους πόρους, η Περιφέρεια Αττικής, εξήγγειλε χθες, στο πλαίσιο "προγραμματικού χάρτη με έργα εθνικής εμβέλειας", ο πρόεδρος της ΝΔ» αναφέρει σε σημερινή ανακοίνωσή της η Περιφέρεια Αττικής.

Ειδικότερα η Περιφέρεια Αττικής στην ανακοίνωσή της ενημερώνει για το συγκεκριμένο έργο ότι:

- Έχει προχωρήσει στη σύμβαση και την εκτέλεση του πρώτου τμήματος του έργου, από την αρχή ως το 5ο χιλιόμετρο, προϋπολογισμού 24,5 εκατ. ευρώ το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του τρέχοντος έτους.

-Έχει δημοπρατηθεί και ολοκληρωθεί η μελέτη για το δεύτερο τμήμα (5ο χλμ έως 18ο χλμ) και αναμένεται η έγκριση της τροποποίησης των περιβαλλοντικών όρων προκειμένου να εκτελεσθεί το έργο, συνολικού προϋπολογισμού άλλων 50 εκατομμυρίων ευρώ. Και

- Επίκειται η δημοπράτηση της μελέτης για το τμήμα του έργου, από το 18ο ως το 43ο χιλιόμετρο -όπου είναι τα όρια της Περιφέρειας Αττικής.

 Τέλος, η Περιφέρεια υπενθυμίζει τις χθεσινές δηλώσεις της περιφερειάρχη Ρένας Δούρου που αναφέρθηκε σε έργο που είχε, εδώ και δεκαετίες βαλτώσει και σήμερα βρίσκεται υπό εκτέλεση, σχολιάζοντας παράλληλα ότι η εξαγγελία αυτή «είναι μάλλον σαν το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, το οποίο επίσης εξήγγειλε ο πρόεδρος της ΝΔ ότι θα υλοποιήσει με την ανάληψη των καθηκόντων του...».