Με μια συνάντηση με τον αναπληρωτή επικεφαλής του Γραφείου Τεχνολογίας του Λευκού Οίκου, Μάικλ Κράτσιο, ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Κατρούγκαλου στην Ουάσινγκτον.

Η συνάντηση διεξήχθη στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας και επικεντρώθηκε στις προοπτικές συνεργασίας που διανοίγονται στον τομέα της τεχνολογίας και των νεοφυών επιχειρήσεων, ιδιαίτερα μετά τη δυναμική που έχει αναπτυχθεί με την παρουσία των ΗΠΑ ως τιμώμενης χώρας στη ΔΕΘ.

Υπό αυτό το πρίσμα, ο κ. Κατρούγκαλος επισήμανε το γεγονός ότι η ελληνική οικονομία έχει γυρίσει σελίδα μετά την έξοδο από το πρόγραμμα και τους δημοσιονομικούς περιορισμούς που το συνόδευαν. Επιπλέον, παρουσίασε το νέο πλαίσιο που διαμορφώνει η κυβέρνηση για την ανάπτυξη νεοφυών επιχειρήσεων, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο άρτια εκπαιδευμένο και υψηλής εξειδίκευσης ανθρώπινο δυναμικό, το όποιο χαρακτήρισε ως το συγκριτικό πλεονέκτημα της χώρας μας. Από την πλευρά του, ο Μάικλ Κράτσιος εστίασε στις προοπτικές ενίσχυσης της συνεργασίας με την Ελλάδα στον τομέα των ψηφιακών τεχνολογιών.

Κλείνοντας, οι δύο πλευρές συμφώνησαν στη σημασία της διαρκούς συνεργασίας, ενώ έγινε και μια αποτίμηση της πορείας εφαρμογής των όσων συζητήθηκαν στο πλαίσιο του εναρκτήριου Στρατηγικού Διαλόγου Ελλάδας-ΗΠΑ που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο στην Ουάσινγκτον.