Την άμεση επέμβαση των αρμοδίων εισαγγελικών αρχών, απαιτεί η προβοκάτσια σε βάρος της Ρένας Δούρου που εκδηλώθηκε αργά το βράδυ με τη μορφή δήθεν μηνυμάτων της με χλευαστικούς στοίχους για την πολύνεκρη τραγωδία του περασμένου καλοκαιριού σε κατοίκους της Ανατ. Αττικής, όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση της «Δύναμης Ζωής».

Η παράταξη της περιφερειάρχου καταγγέλλει αυτήν την προβοκάτσια που θυμίζει «πρακτικές του παλιού γνωστού παρακράτους, με σύγχρονα ηλεκτρονικά μέσα». Εκφράζει την πεποίθηση ότι οι πολίτες θα απαντήσουν με το δικό τους "SMS" στην κάλπη που «θα περιέχει ψήφο εμπιστοσύνης στη ΔΥΝΑΜΗ ΖΩΗΣ και την περιφερειάρχη Ρένα Δούρου». Κλείνοντας εκτιμάται ως αυτονόητο ότι «οι υπόλοιποι υποψήφιοι ήδη έχουν συντάξει το κείμενο καταδίκης τέτοιων κακόβουλων ενεργειών».

Σημειώνεται ότι νωρίτερα η κ. Δούρου έκανε την ακόλουθη ανακοίνωση: 

«Εδώ και λίγες ώρες βρίσκεται σε εξέλιξη κακόβουλη εκστρατεία ομαδικών μηνυμάτων που δήθεν προέρχονται από το κινητό μου προς κινητά τηλέφωνα κατοίκων της Ανατολικής Αττικής, με προκλητικό και χυδαίο περιεχόμενο. Πρόκειται για απόπειρα παραπλάνησης των πολιτών και συκοφάντησής μου.

Το μήνυμα που στέλνω προς όλες και όλους είναι σαφές: «Ούτε η "Δύναμη Ζωής" ούτε εγώ πρόκειται να καμφθούμε από τέτοιου είδους εκστρατείες».