ΜΟΝΟ ΣΤΟ BigBusiness.gr. Τελικά σε αυτή τη χώρα, που λεηλατήθηκε για δεκαετίες, συνέβαιναν τρομερά πράγματα… Τι σχέση, λοιπόν, μπορεί να έχει ο ήδη καταδικασμένος πρώην υπουργός και παρ’ ολίγον αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, Άκης Τσοχατζόπουλος, με τα «Ελληνικά Πετρέλαια» επί των ημερών της παντοδυναμίας του και επί πρωθυπουργίας Κώστα Σημίτη και τι ζητούσε επεισοδιακά, προ ημερών, «από τον εκπρόσωπο του Λάτση»;

Τα όσα θα διαβάσετε στη συνέχεια, δεν αποτελούν ένα ευφάνταστο σενάριο κάποιου διαβολικού σκηνοθέτη, ούτε προϊόν νοσηρής πολιτικής ή επιχειρηματικής πλεκτάνης, αλλά καταγράφουν ένα απίστευτο μεν, πέρα για πέρα δε αληθινό γεγονός, που συνέβη προ ολίγων σχετικά ημερών και το οποίο μάλλον δεν έχει προηγούμενο, όχι μόνο στα ελληνικά χρονικά, αλλά το πιθανότερο δεν απαντάται παρόμοιο καταγεγραμμένο γεγονός ανά τον κόσμο.

Γεγονός, το οποίο είναι πολύ αξιοπερίεργο, γιατί δεν έλαβε την παραμικρή δημοσιότητα μέχρι και σήμερα. Οι μυημένοι, όμως και όσοι έχουν ζήσει καταστάσεις προ δεκαπενταετίας και πλέον, στη συνέχεια θα κατανοήσουν απολύτως, πως και γιατί και από ποιούς άρχισε η χώρα να παίρνει την κάτω βόλτα και τελικά να χρεοκοπεί, υπό το βάρος αλλεπάλληλων οικονομικών σκανδάλων, με άμεση εμπλοκή κορυφαίων πολιτικών προσώπων και υπουργών, αλλά και επιφανών επιχειρηματιών. Τα οποία πλήρωσε ακριβά και πληρώνει ακόμα ο λαός της – «και τα βουνά σηκώνουν οι λαοί στον ώμο τους» , έλεγε ο ποιητής…

Τσοχατζόπουλος: Μου χρωστάτε λεφτά κερατάδες, φέρτε μου τον εκπρόσωπο του Λάτση!

Ιδού, λοιπόν, πως έχουν τα απίστευτα γεγονότα, που διαδραματίστηκαν προ ολίγων σχετικά ημερών στα γραφεία των «Ελληνικών Πετρελαίων», όπως τα μεταφέρουν αυτόπτες μάρτυρες:

Εμφανίστηκε ο Άκης Τσοχατζόπουλος, συνοδευόμενος  μάλιστα από τη σύζυγό του Βίκυ – και από ένα ή δύο ακόμα άτομα, σύμφωνα με κάποιες άλλες μαρτυρίες, που δεν είμαστε σε θέση να επιβεβαιώσουμε – και ζήτησε επιτακτικά να δεί «τον εκπρόσωπο του Λάτση», προκειμένου να συζητήσουν «κάποιο πολύ προσωπικό και επείγον θέμα» του.

Σύμφωνα με τα όσα είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, μετά το πρώτο λογικό ξάφνιασμα, τη σαστιμάρα  και την εύλογη απορία των ανθρώπων που δέχτηκαν τα «αίτημα» του Άκη, του απάντησαν ότι δεν υπάρχει κάποιος εξουσιοδοτημένος άνθρωπος του Λάτση εκεί για να μιλήσει μαζί του και μάλιστα χωρίς να γνωρίζει το αντικείμενο της συζήτησης και αν ήθελε κάποια τέτοια συνάντηση θα έπρεπε να απευθυνθεί αλλού.

Τότε, ο Άκης Τσοχατζόπουλος εξεμάνη και άρχισε να φωνάζει, να απειλεί και να ζητά επιτακτικά και με κάθε τρόπο να δει «τον εκπρόσωπο του Λάτση» στον όμιλο, γιατί «υπάρχουν προηγούμενα και πρέπει να διευθετηθούν», διαφορετικά δεν θα έφευγε από εκεί. Σε έξαλλη μάλιστα κατάσταση από ένα σημείο και μετά και προ του αδιεξόδου να μην συναντήσει «άνθρωπο του Λάτση», άρχισε να ωρύεται και να λέει, «μου χρωστάτε λεφτά, κερατάδες»(!!!), «ήρθα να τα πάρω»(!!!) και άλλα… γαλλικά, που δεν μπορούμε να μεταφέρουμε.

Όπως είναι κατανοητό, έγινε ένα πανδαιμόνιο στον τόπο του δράματος, το οποίο παραμένει άγνωστο το πως ακριβώς έληξε και ποια συνέχεια θα έχει, στο προσκήνιο ή στο παρασκήνιο. Και αυτό γιατί ο απρόβλεπτος Άκης μπορεί να συνεχίσει τη… δράση του, είτε στην ίδια εταιρεία είτε και αλλού, προκειμένου «να βρει το δίκιο του», αλλά να μη λάβει δημοσιότητα η όποια μελλοντική ενέργειά του, όπως δεν έλαβε μέχρι τώρα και αυτή που σήμερα σας αποκαλύπτουμε.

2003: Πρωθυπουργός Σημίτης, υπουργός Ανάπτυξης ο Άκης/Deal ΕΛΠΕ-Petrola

Γιατί, όμως ο Τσοχατζόπουλος ήθελε να συναντήσει «τον εκπρόσωπο του Λάτση» και μάλιστα στα γραφεία των «Ελληνικών Πετρελαίων» και τι εννοούσε με το περίφημο «μου χρωστάτε λεφτά, κερατάδες»;

Πάμε πίσω στο 2003, όταν πρωθυπουργός ήταν ο Κώστας Σημίτης, που δεν άκουσε, δεν είδε, δεν πήρε χαμπάρι ότι οι άμεσοι συνεργάτες του και κορυφαίοι υπουργοί του ήταν χωμένοι μέσα στη διαφθορά και τη διαπλοκή, φροντίζοντας κυρίως για την οικονομική τους ευμάρεια, μέσω διαφόρων deals που έκαναν με επιχειρηματίες απαιτητικούς μεν, αλλά  πρόθυμους για… επωφελή συνεργασία. Ήταν τότε που η «ευημερούσα» Ελλάδα του Σημίτη και του ΠΑΣΟΚ, άρχισε να χρεώνει τη χώρα και να υπογράφει τη μελλοντική χρεοκοπία της, ενώ την ίδια ώρα επώνυμα και κορυφαία στελέχη του έχτιζαν ως φαίνεται την περιουσία τους και το μέλλον τους.

Τότε, λοιπόν, το 2003, με υπουργό Ανάπτυξης τον Άκη Τσοχατζόπουλο, τα «Ελληνικά Πετρέλαια» συγχωνεύτηκαν με την γερασμένη Petrola, την πετρελαϊκή εταιρεία του Λάτση, υπόθεση για την οποία ειπώθηκαν και γράφηκαν τότε πάρα πολλά και άλλα τόσα υπονοήθηκαν, υπήρξαν σοβαρές αντιδράσεις, αλλά τελικά το deal… ευλογήθηκε και προχώρησε και έτσι ο όμιλος Λάτση απέκτησε σημαντικό ποσοστό στην κρατική πετρελαϊκή επιχείρηση, που το κατέχει μέχρι και σήμερα.

Όλα καλά ως εδώ, δεν έχετε πολλές απορίες ή μάλλον αποδείξεις, έστω και αποχρώσες, για σύνδεση των γεγονότων για «χρωστούμενα». Αλλά, είμαστε υποχρεωμένοι να θυμήσουμε σε όλους ένα πολύ σοβαρό στοιχείο, το οποίο, άγνωστο γιατί, ουδόλως αξιοποιήθηκε από τη Δικαιοσύνη, ούτε κάποια ξεχωριστή έρευνα έγινε για αυτό, κοινώς καταχωνιάστηκε, ας υποθέσουμε ότι … χάθηκε μέσα στην πληθώρα των στοιχείων κατά του Άκη.

Πλην, όμως, το στοιχείο που βρέθηκε στις σημειώσεις και το ημερολόγιο του Τσοχατζόπουλου, για οφειλή(;) 10 εκατομμυρίων και δίπλα το όνομα «Βαγγέλης» (έχουμε στη διάθεσή μας και το επίθετο, αλλά αυτό το έχει και η Δικαιοσύνη, οπότε, σε εμάς δεν επιτρέπεται η δημοσιοποίησή του, γιατί δεν είμαστε κατήγοροι), με γραπτή αναφορά στο deal ΕΛΠΕ-Petrola, το πιθανότερο εξηγεί την μήνιν του Άκη και το «μου χρωστάτε λεφτά, κερατάδες», όπως και το «θέλω να μιλήσω στον εκπρόσωπο του Λάτση», καθώς και το «υπάρχουν προηγούμενα και πρέπει να διευθετηθούν».