Σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού εξαπέλυσε από τη Θεσσαλονίκη ο τέως πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, αναφέροντας ότι "τώρα αρχίζει πάλι η αποσταθεροποίηση" και μάλιστα την ημέρα ορκομωσίας του νέου προέδρου της βόρειας γείτωνος...

Καλώς τον (υπερ)παριώτη! Αυτόν που έριξε την Κωνσταντίνο Μητσοτάκη από την κυβέρνηση, εν μέσω τότε καταγγελιών περί χρηματισμού βουλευτών, μετά κρύφτηκε στο καβούκι του και επανήλθε ιδρύοντας δικό του κόμμα. Αλλά... καθαγιάστηκε και πάλι, έγινε αρχηγός σε βάρος της Ντόρας - κόρης του Κωνσταντίνου καιαδελφής του Κυριάκου - και πρωθυπουργός, μαζί με τον Βενιζέλο. Αλλά, όλα αυτά τα χρόνια των μνημονίων τσάκισε τον ελληνικό λαό, την οικονομία, τις επιχειρήσεις και δη τις μικρομεσαίες. Αφήστε που αποκαλύφθηκε ότι είχε υπογράψει διάφορα έγγραφα στη θητεία του με σκέτο το όνομα "Μακεδονία", αυτός ο...Μακεδονομάχος!

«Χρωστάει παντού και μοιράζει χάντρες και καθρεφτάκια παραμονές των εκλογών» είπε χαρακτηριστικά αναφερόμενος στη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση. «Δεν είναι κοινωνική πολιτική, είναι νεοβαρβαρισμός» τόνισε μιλώντας σε εκδήλωση-παρουσίαση του βιβλίου "Που Πάμε;" του παλιού στενού συνεργάτη του Δημήτρη Βαρτζόπουλου.


Ο κ. Σαμαράς χαρακτήρισε τον κ. Τσίπρα «τιμωρό των πλουσίων που ξεκουράζεται σε κότερο», γεγονός που έχει «αυθάδεια και αναισθησία γιατί εκείνες τις μέρες μαζεύαμε ακόμη τους νεκρούς στο Μάτι». Για τη Συμφωνία των Πρεσπών είπε ότι «δεν λύσαμε ένα πρόβλημα αλλά δημιουργήσαμε ένα που θα φανεί στο μέλλον» και υπογράμμισε απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό: «Είσαι πολύ λίγος κ. Τσίπρα για να επιβάλεις σε όλους εμάς ότι δίπλα μας έχουμε μια δεύτερη Μακεδονία. Η Συμφωνία των Πρεσπών δυναμιτίζει τη σταθερότητα στα Βαλκάνια. Ο κ. Τσίπρας αναγνώρισε πλήρως τον αλυτρωτισμό τους ενώ επί 27 χρόνια είχαμε αναπτύξει πολύ καλές οικονομικές σχέσεις χωρίς να τον αναγνωρίζουμε. Τώρα αρχίζει ξανά η αποσταθεροποίηση» τόνισε ο κ. Σαμαράς. «Είναι εθνομηδενιστές», συνέχισε, «και γι’ αυτό πρέπει να καταδικαστούν στη συνείδηση του ελληνικού λαού και με την ψήφο μας στις 26 Μαΐου να τους στείλουμε σπίτια τους».