«Στη δική μας αντίληψη δεν υπάρχει κανένα άβατο, όταν μιλάμε για την προάσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων.», τόνισε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, με την «Ανοιχτή Πόλη», Νάσος Ηλιόπουλος, κατά την επίσκεψη του στο κεντρικό κατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς στην οδό Μεσογείων, όπου μίλησε στους εργαζομένους .

«Και αυτό πρέπει να το θυμόμαστε ειδικά σήμερα, όταν ο κύριος Μητσοτάκης δεν σταματά να περιγράφει ένα μέλλον με επταήμερη εργασία, εργοδοτική ασυδοσία και τα δικαιώματα των πολλών στο περιθώριο» προσέθεσε ο κ. Ηλιόπουλος.

Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση του, κατά τη θητεία του, ως ειδικός γραμματέας του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (από τον Νοέμβρη του 2016 μέχρι τον Φεβρουάριο του 2018) επιβλήθηκαν πρόστιμα εκατομμυρίων ευρώ σε κεντρικά καταστήματα τραπεζών που σχετίζονται με την αδήλωτη και την υποδηλωμένη εργασία.

Αναφερόμενος στην υποψηφιότητα του για τον δήμο Αθηναίων τόνισε ότι και από αυτή τη θέση θα αγωνίζεται για την υπεράσπιση των ανθρώπων της πόλης ακόμη και αν αυτό σημαίνει ότι θα συγκρουστεί είτε με μικρά, είτε με μεγάλα συμφέροντα.

Σε συνέντευξη του, στο ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο 105.5», ο κ. Ηλιόπουλος καταδίκασε την επίθεση σε προεκλογική συγκέντρωση υποψηφίου του συνδυασμού "Αθήνα Ψηλά". «Νομίζω ότι όταν είμαστε στη σφαίρα του αυτονόητου, τα πολλά λόγια είναι περιττά. Καταδικάζω απερίφραστα τέτοιες θρασύδειλες και τραμπούκικες ενέργειες», τόνισε.