«Για να συνεχίσει η Αθήνα να είναι ένας καλός τουριστικός προορισμός, πρέπει να παραμείνει μια ζωντανή πόλη με μικτές χρήσεις -κατοικία, διασκέδαση, εμπορική δραστηριότητα, στην ίδια γειτονιά- γιατί αυτό ο επισκέπτης δεν το βρίσκει σε άλλη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα», τόνισε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων με την «Ανοιχτή Πόλη» Νάσος Ηλιόπουλος.

 

Ο κ. Ηλιόπουλος, σε συνέντευξη του στο Open Beyond, δήλωσε ότι αν εκλεγεί δήμαρχος η πρώτη του απόφαση θα αφορά τις παιδικές χαρές. Σήμερα, είπε, η Αθήνα έχει «μόνο 27 ασφαλείς παιδικές χαρές και μια μόνο είναι προσβάσιμη για παιδιά με αναπηρία, τη στιγμή που η πόλη θα έπρεπε, και έχει τα χρήματα, να έχει 120 παιδικές χαρές. Δε γίνεται να μένουμε σε μία πόλη που χτίζεται σαν να είναι μια μεγάλη τιμωρία για τα παιδιά. Όταν έχεις πόλεις χωρίς υποδομές, χωρίς παιδικές χαρές, χωρίς λέσχες φιλίας, είναι σαν να λες στους μόνιμους κατοίκους ότι "δε με ενδιαφέρετε με ενδιαφέρουν μόνο οι τουρίστες"».

Επίσης, υποστήριξε ότι οι δημοτικές εκλογές είναι και «κεντρικοπολιτική» και αυτοδιοικητική μάχη. Και ανάφερε ως παράδειγμα ότι «αν προχωρήσουμε στη δημόσια διοίκηση με το "κάθε 5 αποχωρήσεις 1 πρόσληψη" που είναι η κεντρική θέση της ΝΔ, αυτό θα έχει συγκεκριμένο αποτύπωμα στην καθαριότητα, στο πράσινο και στον ηλεκτροφωτισμό».

Σ΄ ό, τι αφορά την απόφασή του να θέσει υποψηφιότητα για δήμαρχος, είπε ότι η εύκολη επιλογή γι' αυτόν θα ήταν να μείνει στο υπουργείο Εργασίας όπου είχε «φέρει ουσιαστικά αποτελέσματα» και να κατέβει βουλευτής στην Α' Αθήνας. «Το να κατέβω να δουλέψω για τον δήμο Αθηναίων, πέρα από το ότι είναι πολύ τιμητικό να δουλέψεις για την πόλη που έχεις γεννηθεί, έχεις μεγαλώσει και μένεις, για μένα είναι μια πολύ συνειδητή επιλογή», υπογράμμισε.