«Καταφέραμε να φέρουμε την Περιφέρεια Αττικής στην κεντρική πολιτική σκηνή, και ας με χτυπούν σαν χταπόδι.», δήλωσε μεταξύ άλλων η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, σήμερα το πρωί, μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 "Καλημέρα Ελλάδα".

 «Φτάσαμε στο σημείο ο κ. Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία να ασχολούνται με την Περιφέρεια Αττικής για να με χτυπήσουν»

«Η δική μας διοίκηση στην Περιφέρεια Αττικής υλοποίησε μια σειρά από μεγάλες τομές: Την ενίσχυση των νοσοκομείων και των κοινωνικών δομών και το Φαληρικό, που ήταν σκουπιδότοπος και δώσαμε μεγάλη μάχη για να αλλάξει η απαράδεκτη εικόνα την οποία κληρονομήσαμε», είπε η περιφερειάρχης.

«Είναι επικίνδυνο να είσαι 12 χρόνια δήμαρχος και να μην ξέρεις ότι τα πεζοδρόμια είναι δική σου ευθύνη, ότι φέρεις ευθύνη για την αποκομιδή απορριμμάτων, όταν μάλιστα επιβαρύνεις τη Φυλή επειδή δεν κάνεις ανακύκλωση», τόνισε η ίδια, αναφερόμενη στον υποψήφιο της ΝΔ για την Περιφέρεια Αττικής, Γιώργο Πατούλη. «Δεν ανέχομαι να μας κουνάει το δάχτυλο ένας άνθρωπος ο οποίος είναι υποψήφιος για την Περιφέρεια Αττικής, επειδή έκανε εσωκομματικό εκβιασμό, καθώς ξεκίνησε για τον δήμο Αθηναίων», προσέθεσε η ίδια.

«Αύριο έχω καλέσει να μιλήσω απευθείας με τους πολίτες, μέσω των κοινωνικών δικτύων. Γιατί, στα τηλεοπτικά στούντιο ο τρόπος με τον οποίο απευθύνονται οι ερωτήσεις έχουν να κάνουν και με ατζέντα, μια μιντιακή πολιτική, που δεν θέλει τη Δούρου στην Περιφέρεια Αττικής», τόνισε η περιφερειάρχης, η οποία παρατήρησε επίσης ότι από την πρώτη στιγμή υπεράσπισε την απλή αναλογική «διότι απλή αναλογική σημαίνει ανόθευτη έκφραση της ψήφου των πολιτών».