Το αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών στο Δήμο Αθηναίων σχολίασαν οι πρώτοι σε ψήφους υποψήφιοι, με τους Μπακογιάννη - Ηλιόπουλο να είναι αυτοί που την επόμενη Κυριακή θα διεκδικήσουν τη δημαρχία.

Κ. Μπακογιάννης: «Θέλουμε όλοι οι Αθηναίοι να αισθανθούν κομμάτι της αλλαγής»

Σε πανηγυρικό κλίμα υποδέχτηκαν οι ψηφοφόροι, αλλά και οι συνεργάτες του τον Κώστα Μπακογιάνη στο εκλογικό του περίπτερο στην "καρδιά" της Αθήνας, μπροστά από την Παλιά Βουλή. Ο κόσμος άρχισε να συγκεντρώνεται από νωρίς, ενώ η αδελφή του Αλεξία Μπακογιάννη έφτασε στο εκλογικό περίπτερο λίγη ώρα πριν από τον Κώστα Μπακογιάννη και φανερά συγκινημένη τον συνεχάρη.

«Αισθάνομαι πραγματικά σοκ και δέος μπροστά σε αυτό το απίθανο ποσοστό που έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία. Επειδή έχω μια συγκίνηση θέλω να μου επιτρέψετε να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλη αυτή την καταπληκτική μας ομάδα, σε όλους τους υποψηφίους, αλλά και ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στον κ. Γερουλάνο, στον κ. Ηλιόπουλο και στον κ. Σοφιανό. Ναι, αξίζουν το χειροκρότημά μας γιατί επέδειξαν έμπρακτα πολιτικό πολιτισμό» δήλωσε ο κ. Μπακογιάννης και τόνισε:

«Από εκεί και πέρα κάθε ψήφος είναι ευθύνη, κάθε ψήφος είναι εμπιστοσύνη, κάθε ψήφος είναι εντολή. Κι εμείς συνεχίζουμε γιατί αυτό ήταν μόλις το α' ημίχρονο. Συνεχίζουμε όπως ξεκινήσαμε γιατί θέλουμε όλοι οι Αθηναίοι και όλες οι Αθηναίες να αισθανθούν κομμάτι της αλλαγής που θέλουμε να φέρουμε στην πόλη. Και θέλουμε να το κάνουμε αυτό όλοι μαζί για μία πόλη η οποία μας ενώνει όλους. Να είστε καλά, πάμε δυνατά για την ερχόμενη Κυριακή».

Ν. Ηλιόπουλος: Θα δώσουμε όλες τις μάχες για να κερδίσουμε μία πόλη ανοιχτή, χωρίς την άκρα δεξιά

«Νομίζω σήμερα είναι μία ωραία μέρα για την Αθήνα. Είναι μία ωραία μέρα για την Αθήνα πρώτα απ όλα για την μεγάλη πτώση στα ποσοστά των νεοναζί δολοφόνων της Χρυσής Αυγής», επισήμανε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων με την Ανοιχτή Πόλη, Νάσος Ηλιόπουλος σε δηλώσεις του μετά την πρόκρισή του στο δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών στο Δήμο Αθηναίων. « Ξέρουμε ότι έχουμε ακόμα πολύ δουλειά να κάνουμε και αυτό τον δρόμο θα τον συνεχίσουμε και θα δώσουμε όλες τις μάχες που πρέπει για να κερδίσουμε μία πόλη αντιφασιστική, μία πολη ανοιχτή χωρίς την άκρα δεξιά», συμπλήρωσε. 

Ακόμη τόνισε : «Είμαστε επίσης πάρα πολύ χαρούμενοι γιατί για δεύτερη φορά η ανοιχτή Πόλη έχει τη δυνατότητα να κάνει την ανατροπή. Είμαστε στο δεύτερο γύρο και αυτή την εβδομάδα θα παλέψουμε για να καταφέρουμε να κάνουμε αυτό που δεν μπορέσαμε να κάνουμε το 2014». 

«Νομίζω ότι όλοι μας πρέπει να προβληματιστούμε για τα ποσοστά συμμετοχής. Κανένας υποψήφιος δεν μπορεί να είναι χαρούμενος για το 46% συμμετοχή στην Αθήνα και έχουμε αυτή την εβδομάδα για να αλλάξουμε αυτή τη συμμετοχή, να υπάρχει μεγαλύτερη συμμετοχή για μία πόλη αλληλεγγύης, μία πόλη δημοκρατίας, μία πόλη αντιφασιστική, μία πόλη στην οποία θα ζωντανέψουμε τις γειτονιές», κατέληξε ο κ. Ηλιόπουλος.

Π. Γερουλάνος: Θα είμαι παρών στις γειτονιές και την επόμενη ημέρα γιατί οι προτάσεις μας πρέπει να γίνουν πράξη

Ότι θα είναι παρών στον δήμο και την επόμενη ημέρα, δήλωσε ο Παύλος Γερουλάνος πριν από λίγο. 

Αφού συνεχάρη τους κ.κ. Μπακογιάννη και Ηλιόπουλο, είπε: «Θέλω να ευχαριστήσω τις Αθηναίες και τους Αθηναίους που με τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους. Δεν θα τους ξεχάσω και δεν θα με ξεχάσουν. Θα είμαι παρών στον δήμο».

«Θα συμβάλλω στην υλοποίηση του προγράμματός μας. Θα είμαι παρών στις γειτονιές και την επόμενη ημέρα γιατί οι προτάσεις μας πρέπει να γίνουν πράξη. Γιατί η Αθήνα είμαστε εμείς. Είμαστε εδώ για να μείνουμε και να συνεχίσουμε», κατέληξε. 

Ερωτώμενος για το ποιον υποψήφιο θα στηρίξει στον δεύτερο γύρο, την επόμενη Κυριακή, είπε: «Θα τα πούμε αύριο».

Αναλυτικά τα μέχρι στιγμής επίσημα αποτελέσματα: