Μνημόνιο Συνεργασίας για την προώθηση της συνεργασίας Ελλάδας και Κύπρου στον τομέα της Δημόσιας Διοίκησης και τη λήψη μέτρων για τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση των δημοσίων υπηρεσιών, υπεγράφη μεταξύ του ελληνικού υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης και του υπουργείου Οικονομικών της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Στο πλαίσιο αυτό, τα δύο υπουργεία θα συνεργάζονται για την προετοιμασία, παρακολούθηση και αξιολόγηση της εφαρμογής σχεδίων, προγραμμάτων και μέτρων σχετικά με την οργανωτική αναδιοργάνωση των δημοσίων υπηρεσιών, την απλούστευση της νομοθεσίας και των διοικητικών διαδικασιών, τη βελτίωση μεθόδων εργασίας και εισαγωγή σύγχρονων τεχνολογιών, την ορθολογική διαμόρφωση των επιπέδων στελέχωσης, την αύξηση της αποδοτικότητας και αποτελεσματικότητας, τη βελτίωση της εικόνας της Δημόσιας Διοίκησης και την προώθηση περαιτέρω χρήσης των πληροφοριών του δημόσιου τομέα.

Το μνημόνιο υπέγραψαν η υπουργός Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και ο πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ελλάδα, Κυριάκος Κενεβέζος.

«Η Δημόσια Διοίκηση είναι στην καρδιά όλης της προσπάθειας ανόρθωσης της παραγωγικής και κοινωνικής ανασυγκρότησης και της Ελλάδας και της Κύπρου. Πλέον έχουμε μπει σε μια νέα περίοδο με νέες προοπτικές και η Δημόσια Διοίκηση έρχεται ακριβώς να εξυπηρετήσει τη νέα ελπιδοφόρα περίοδο στην οποία και οι δύο χώρες βαδίζουν. Η μεταφορά τεχνογνωσίας σε αυτό τον κρίσιμο τομέα θα ωφελήσει αμοιβαία και τις δύο πλευρές και θα συμβάλει σημαντικά στο έργο του εκσυγχρονισμού της Δημόσιας Διοίκησης προς όφελος των πολιτών, της ανάπτυξης και του κοινωνικού κράτους», τόνισε η κ. Ξενογιαννακοπούλου μετά την υπογραφή του μνημονίου.