Το περίπτερο της Περιφέρειας Αττικής στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών «Summer Fancy Food Show 2019» στη Νέα Υόρκη, επισκέφθηκε την Κυριακή, η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου.

Στην έκθεση, η Περιφέρεια μετέχει, για πρώτη φορά στο πλαίσιο της εθνικής συμμετοχής, που οργανώθηκε από την Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου Α.Ε. (Enterprise Greece).

Στο περίπτερό της φιλοξενούνται οκτώ επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην παραγωγή και επεξεργασία ποιοτικών αγροτοδιατροφικών προϊόντων, όπως ελαιόλαδο, ελιές, μέλι, βότανα, αυγοτάραχο, μαρμελάδες, προϊόντα ζύμης κ.ά., και τις οποίες η Περιφέρεια ενίσχυσε, επιδοτώντας κατά 60% τη συμμετοχή τους.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «η συγκεκριμένη έκθεση είναι η σημαντικότερη στο είδος της στη Βόρειο Αμερική, καθώς προσελκύει τους σημαντικότερους εκπροσώπους από τον χώρο της λιανικής, της τροφοδοσίας, της χονδρικής, της διανομής, της μαζικής εστίασης, της βιομηχανίας τροφίμων και ποτών καθώς και του Τύπου.

«Η για πρώτη φορά συμμετοχή της Περιφέρειας Αττικής σε αυτό το κορυφαίας σημασίας γεγονός για την προβολή και την προώθηση του αγροδιατροφικού τομέα της Αττικής, αποτελεί την έμπρακτη απόδειξη της σημασίας που έχει για τη σημερινή Διοίκηση το στοίχημα του πρωτογενούς τομέα της Αττικής», δήλωσε σχετικά η Ρένα Δούρου και υπογράμμισε «την κομβική σημασία της συμμετοχής της Περιφέρειας σε τόσο σπουδαίες διεθνείς εκθέσεις», που «διευρύνουν τους ορίζοντες και αναδεικνύουν τη μεγάλη δυναμική των ποιοτικών προϊόντων της Αττικής γης».

«Με έμφαση στην τεχνογνωσία, την εξειδίκευση και την καινοτομία, η Αττική μπορεί να συμβάλει ουσιαστικά στην παραγωγική ανασυγκρότηση του τόπου», σημείωσε η κ. Δούρου.