Αισιόδοξος για την εξεύρεση λύσης στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ εμφανίζεται ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας και κάνει λόγο για ένα «διεθνές πρόβλημα, όχι μόνο ελληνικό ή της ΠΓΔΜ».

'Οπως εξηγεί ο κ. Βίτσας σε συνέντευξή του στην ''Αυγή της Κυριακής'' «για πολλούς λόγους, πολλές χώρες και στην ΕΕ επιθυμούν οριστική λύση στην κατεύθυνση παγίωσης των συνόρων με μια συνθήκη ειρήνης στην περιοχή».

«Θα ήταν όφελος για εμάς το θέμα με την ονομασία της ΠΓΔΜ να λυθεί στην κατεύθυνση σταθεροποίησης των συνόρων και πλήρους εξομάλυνσης της κατάστασης στην περιοχή» συμπληρώνει.

Σχετικά με το αν δημιουργεί προβλήματα η στάση του Π. Καμμένου μετά και το ζήτημα δεδηλωμένης που έθεσε η ηγεσία της ΝΔ, ο αναπληρωτής υπουργός υπογραμμίζει πως «κοιμούνται από λάθος πλευρό αυτοί που νομίζουν ότι ένα τέτοιο θέμα μπορεί να δημιουργήσει κρίση στην κυβέρνηση». Κατηγορεί, ακόμη, την αξιωματική αντιπολίτευση ότι «καθοδηγούμενη από το τυφλό πάθος της για την εξουσία, αφενός παραβλέπει ποια είναι τα συμφέροντα της χώρας, αφετέρου πολώνει σε ζητήματα για τα οποία δεν χρειάζεται καμία πόλωση».

Ερωτηθείς για την υπόθεση των Τούρκων αξιωματικών, ο κ. Βίτσας τονίζει ότι «η κυβέρνηση υπακούει πλήρως στο εσωτερικό και διεθνές δίκαιο και έτσι θα λειτουργήσει».

Κατά τ΄ άλλα, σημειώνει ότι η κυβέρνηση έχει σχεδιασμό οκταετίας, ενώ για την εποχή μετά το Μνημόνιο εκφράζει την ανάγκη σχεδιασμού για ανάπτυξη της χώρας στη κατεύθυνση στήριξης των πιο αδύναμων. «Για εμάς, στόχος είναι η στήριξη των πιο ευπαθών ομάδων μέσα στα δημοσιονομικά πλαίσια που βάζουν η δική μας παραγωγή και η δική μας δυνατότητα, βοηθώντας έτσι την εσωτερική κατανάλωση» αναφέρει χαρακτηριστικά.